Facebook aitas kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook aitas kehakaalu langetada
Facebook aitas kehakaalu langetada Foto: SCANPIX

Inglanna pani endast aluspesus fotod Facebooki lootes, et avalikkuse tähelepanu all olemine aitab kehakaalu langetada.

Kui juba supermodelle sotsiaalmeedias kritiseeritaks, siis millise kriitika osaliseks saavad ülekaalulised naised, kirjutab Daily Mail

Üks neist naistest oli Ida-Sussexis Ryes elava farmeri naine Pippa. Ta liitus 12-nädalase treeningplaaniga, mille üks osa oli oma poolalasti fotode panemine sotsiaalmeediasse.

Piltidel pidi olema keha otsevaates, tagantvaates ja külgvaates. Facebookis sai seega igaüks neid kommenteerida.

Teada on, et sotsiaalmeedia on paik, kus leidub üsna julmi kommentaare, kiusamist ja lollitamist. Pippale oli see teada ja see ei heidutanud teda.

Pippa sõnul jäi ta kehakaal pärast teise lapse sündi viis aastat tagasi suureks. Kui ta nägi, et ta rõivanumbrid aina suurenevad, langetas ta otsuse end uuesti heasse vormi viia.

Pippa eeskujuks oli üks sõber, kes oli iseseisvalt suutnud oma kehakaalu kahandada kahe rõivanumbri võrra.

Kolme kuuga langetas Pippa kehakaalu 17 kilogrammi. Ta rõivanumber kahanes kuue numbri võrra.

Lisaks Facebooki fotodele tegi naine ka trenni ja oli dieedil.

«Aastate jooksul olen proovinud igasuguseid dieete ja dieediprogramme. Mul on olnud raske neist kinni pidada,» lisas naine.

Pippa eratreener Frank Gorman sõnas, et aluspesus fotode avalikusse panemine võib tuua alandust, kuid tegelikkuses aitas see kaasa motivatsioonile ja kehakaalu langusele.

«Kui ma esimese pildi panin, arvasin, et saan sõimata. Tegelikkuses olid kõik väga toetavad. Kui näiteks tekkis šokolaadi isu ja tahtsinjärele anda, siis Facebookis sõnasid kõik, et ma seda ei teeks ning jätkaksin plaani kohaselt,» meenutas inglanna.

36-aastasel Pippal on kaks tütart – kaheksa-aastane ja viieaastane.

 Gormani ebatavalise kaalulangetamise projektiga on liitunud 2000 inimest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles