Tallinnas tuleb pidu sõnas eneses

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljat ja luuletajat Tuuli Tauli kuuleb-näeb 8. mai õhtul Vabaduse platsil toimuval „Suurel prõmmil”.
Lauljat ja luuletajat Tuuli Tauli kuuleb-näeb 8. mai õhtul Vabaduse platsil toimuval „Suurel prõmmil”. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 5. mail Tallinnas hakkav teine rahvusvaheline kirjandusfestival HeadRead toob kokku märkimisväärse hulga ilma eri paigust pärit sõnameistreid.

„HeadRead on Tallinnas toimuv kirjanduspidu, kus püüame anda läbilõike eesti kirjanduses toimuvast ning ühtlasi tuua inimesteni valitud sissevaateid maailmakirjandusse," on ürituse kohta ütelnud Karl Martin Sinijärv, kirjanike liidu esimees. „Me ei rõhuta festivali suurust, vaid sisukust - eestimaise kirjanduse puhul ülevaatlikkust ja aktuaalsust, välisesinejate puhul võimalikult kirevat ja omanäolist valikut. Me ei püri konfliktsuse, küll aga kontrastsuse poole."

Motoga „Pidu sõnas eneses" festivali ürituste toimumiskohti on palju: kirjandustelk Harju tänava haljasalal, Vabaduse plats, kirjanike maja musta laega saal, Cabaret Rhizome, Niguliste kontserdisaal, Nokia kontserdimaja, Tallinna raamatupoed.

Festivalil astuvad üles ajalookirjanik Simon Sebag Montefiore („Stalin", „Noor Stalin"), prantsuse romaanikirjanik Andrei Makine („Prantsuse testament"), vene kirjanik Mihhail Šiškin („Veenuse juus"), Birminghami räpp- ja performance-poeet Benjamin Zephaniah, briti kirjanikud Fay Weldon („Spaa Dekameron") ja Jason Goodwin („Janitšaride puud"), norra prosaist Lars Saabye Christensen („Poolvend"), tänapäeva tuntuim hiina luuletaja Bei Dao („Lumearmee"), Soome mürglipoeet Tapani Kinnunen, Islandi jutuvestja Einar Kárason jt.
Muidugi osalevad festivalil eesti kirjanikud, mitmelgi neist on au esineda sõnavõtuga.

Festivali naelaks tõotab kujuneda 8. mai õhtul Euroopa päeva tähistamiseks Vabaduse platsil toimuv kirjandusmaraton „Suur prõmm", kus kõlab nii muusika kui sõna.
Õhtut juhivad Doris Kareva ja Üllar Saaremäe.

Üksikasjalikum teave festivali kohta on lugeda ettevõtmise kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles