USA laulja «Kennedy stiilis» alastivideo tekitas skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erykah Badu
Erykah Badu Foto: COVI/Scanpix

Laulja Erykah Badun tekitas USAs skandaali nii muusikavideos alasti esinemisega kui ka võttepaiga ja steenide tõttu. 

Pole välistatu, et naist võidakse süüdistada enesepaljastamises, kirjutab foxnews.com.

Videos on näha, kuidas Badu kõnnib Dallases ja esitab oma uut pala «Window Seat». Liikumise ajal võtab ta riideid seljast. Lõpuks jõuab ta paika, kus president John F. Kennedy 1963. aastal maha lasti. Video lõppeb tulistamisega  ning alasti lauljanna kukub maha.

Dallases sündinud Badu video mõistsid sealsed elanikud hukka. Dallaslasi ei häiri niivõrd lauljanna alasti olek kui see, et video tegevus toimub presidendi mõrvapaigas ning lauljanna jäljendab Kennedy mahalaskmist.

«See näitab ta halba maitset ja kriitikameele puudumist. Ma ei mõista, kuidas siisn sündinu saab üldse millegi sellise peale tulla,» arvas kohalik John Crawford.

Dallase linnavalitsuse sõnul võeti see video üles ilma nende loata. Politsei oleks võinud Badu arreteerida avalikkuses enesepaljastamise ja kaaskodanike häirimise eest.

Videos olevaid kõrvalisi isikuid ei teavitatud video tegemisest.

Politsei ei kavatse Badu vastu süüdistust esitada. Kuid kui keegi video tegemist näinu või oma tahte vastaselt sinna sattunu laulja kohta kaebuse esitab, siis võidakse talle küll süüdistus esitada.

Kuna videos on ka lapsi näha, siis võidakse nende eest teda veel eraldi süüdistada.

Badu kaitses end ja selgitas, et tegemist on protestivideoga.

«Kummaline, et füüsilist alastiolekut ei peeta mitte millekski. Samas on mu sõnad ja teod pidevalt kõikide silme all ja paljastatud. Huvitaval kombel ei häiri see kedagi,» selgitas Badu.

Videoskandaal tuli õigel ajal, sest täna jõuab USAs müügile Badu uus album « New Amerykah Part Two: Return of the Ankh».

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles