Christina (Ashley Jensen)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Jensen ehk Christina
Ashley Jensen ehk Christina Foto: Kanal 2

Ashley Jensen on kiiresti südameid võitnud nii Euroopas kui ka Hollywoodis oma suurepäraste  osatäitmistega armastusväärse luuseri, Maggie Jacobs’i rollis BBC/HBO seriaalis «Extras», kus ta mängib koos Ricky Gervais’iga. Viimase eest on ta saanud kaks British Comedy auhinda (parim naisnäitleja, parim uustulnuk), Golden Rose of Montreux auhinna, parima naisnäitleja auhinna Monte Carlo rahvusvahelisel televisioonifestivalil, Glamour Magazine’s Comedy Woman of the Year auhinna, ning määratud kandidaadiks BAFTA auhinnale.

Jensen alustas oma näitlejakarjääri Suurbritannia Rahvuslikus Noorsooteatris. Seejärel õppis ta kolm aastat Šotimaal Queen Margaret’i kolledžis ning lõpetas selle komöödia, tantsu, lavalise liikumise, parima naisnäitleja ning Kuningliku Lütseumi auhindadega. Sellest ajast peale on ta töötanud ulatuslikult ja kõrgelt hinnatult nii klassikalises kui kaasaegses teatris. 

Jenseni filmirollidest on tunnustatud  Mike Leigh´i roll filmis «Topsy Turvy» ja  Michael Winterbottom’i roll koos Steve Coogan’iga filmis «Cock and Bull Story».

Teletöödest tuntuimad on BBC «City Central», auhinnatud seriaalid «Clocking Off» ja «Eleventh Hour» koos Patrick Stewartiga. 

Sündinud ja kasvanud Šotimaal Annanis, punub Jensen praegu oma kodu Notting Hillis, Londonis koos oma näitlejast kihlatu Terence Beesley ning oma koera Barney’ga  

KODULINN:  Annan, Dumfries ja Galloway, Šotimaa, UK
SÜNNIPÄEV: 11.august

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles