Hilda (Ana Ortiz)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Hortiz ehk Hilda
Ana Hortiz ehk Hilda Foto: Kanal 2

Kirglik uustulnuk Ana Ortiz on üles astunud nii laval kui kinolinal. Viimati ABC paljukiidetud seriaalis «Boston Legal» Holly Raines’i rollis ning Anna’na FX’i seriaalis «Over There». Ortiz on mänginud ka NBC seriaalides «A.U.S.A» ja «Kristin».

Sündinud ja kasvanud Manhattanil, avastas Ortiz kire teatrikunsti vastu juba varases nooruses. «Alustasin balletiõpinguid 5-aastaselt ning unistasin kogu oma lapsepõlve vältel baleriiniks saamisest...Põhikoolis alustasin laulmisega ning avastasin pea, et see oli palju vähem valusam kui varvastel käimine». Ortiz võeti vastu  LaGuardia teatrikunsti keskkooli laulmise suunale.

Pärast keskkooli lõpetamist kolis ta Philadelphiasse, kus õppis kunstiülikooli teatri-erialal. Lisaks bakalaureusekraadi omistamisele hakkas ta ammutama ka lavakogemust. Tema professionaalne lavadebüüt oli Cecile’ina etenduses «Les Liaisons Dangereuses», millele järgnesid kandvad rollid etendustes «Hamlet», «House of Bernarde Albe», «Tartuffe», «The Effects of Gamma Rays» jpt. Ortiz’i varase karjääri kõrghetk oli Chrissy  osatäitmine hitt-muusikali «Hair» Euroopa turneel.

Pärast ülikooli lõpetamist tuli Ortiz tagasi New York’i ning liitus Labyrinth teatriga, kus tegi suurepärase osatäitmise etenduses «In Arabia We’d All Be Kings», lavastaja Oscari võitja Philip Seymour Hoffman.

Tema silmapaistvad teatri-etteasted viisid külalis-osatäitmisteni ABC seriaalis «NYPD Blue». Tunnustust televisioonis on muuseas toonud külalisrollid seriaalides «The New Adventures of Old Christine», «Commander In Chief», «Freddie», «North Shore» ning peaosa telefilmis «Mr. St. Nick.». Tema mängufilmidest tuntuimad on peaosa indie-filmis «Tortilla Heaven» ning toetav  osatäitmine Miramax’i «Carolina’s».

Vabal ajal naudib Ortiz matkamist, kickboxingut ja pere külastamist New Yorgis. Ta armastab ka oma sõprade bändides tausta laulda ning külastada teatrietendusi.

KODULINN:  Manhattan, NY
SÜNNIKUUPÄEV: 25. jaanuar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles