Rulatav Buddha munk tekitas pahameeletormi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Buddha mungad on tavalised inimesed, kel tekib vahel soov rulaga sõita.
Ka Buddha mungad on tavalised inimesed, kel tekib vahel soov rulaga sõita. Foto: /©The Image Works / TopFoto
Hiinas tekkis skandaal avalikkuse ette jõudnud fotode ümber, millel võib näha Buddha munka ajaloolise templi siseõues rulaga sõitmas.

Fotod tegi üks Sichuani provintsis asuvat Emei mägitemplit külastanud turist, kes need hiljem internetti riputas, vahendab Ananova.

Skandaalset fotot saab vaadata siit.

Klooster, kus juhtum aset leidis, asub Emei mäetipu lähedal, mis on üks neljast kõrgeimast budistide pühast mäest Hiinas. Just sellel mäel asus ka Hiina ajaloo esimene budistide tempel.

Internetis fotosid kommenteerinud inimesed leidsid, et mungal pole sobilik rulaga sõita.

«Mungad peaksid vaikust otsima ja rulaga sõitmine läheb budistliku eluga täiesti vastuollu,» pahandas üks neist.

Kloostri esindaja tõrjus aga süüdistusi, öeldes, et inimesed ei mõista kaasaegsete munkade elustiili.

«Inimesed kujundavad oma arvamuse telesaadete või filmide põhjal, kus mungad päevade kaupa palvetavad, ilma et neil mingeid soove või ihasid oleks,» ütles ta.

«Aga tänapäeval naudivad mungad ka sporti, tegeledes vabal ajal lisaks palvetamisele ka näiteks sulgpalli, lauatennise ja rulasõiduga,» lisas esindaja.

«Nad kasutavad budismi tutvustamiseks isegi internetti ja mobiiltelefoni. See ei lähe budismi põhimõtetega vastuollu, vaid on tegelikult osa budistlikust vaimsusest,» lõpetas kloostri esindaja.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles