Aafrika hüäänkoera ohustab väljasuremine?

jaga E-post prindi artikkel saada vihje Loe ja lisa kommentaare

Aafrika hüäänkoer saagiga

FOTO: Reuters / Scanpix

Zooloogide väitel ohustab Aafrika hüäänkoera (Lycaon pictus) väljasuremine.

Aafrika hüäänkoer(Lycaon pictus)

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad saagi kallal

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerte kari

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad(Lycaon pictus)

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad saagi kallal

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad saagi kallal

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad(Lycaon pictus)hirvega maiustamas

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoerad

FOTO: Reuters / Scanpix

Aafrika hüäänkoer (Lycaon pictus)

FOTO: Reuters / Scanpix

Asjatundjate hinnangul on neid loomi alles vaid 3000 – 5000 isendit, edastab Reuters.

Suur osa Aafrika hüäänkoertest elab Põhja-Zimbabwes, maailmapärandi hulka kantud Mana Poolsi rahvuspargis.

Hüäänkoera peetakse koerlaste seas üheks kõige sotsiaalsemaks liigiks, nad elavad savannis suurte karjadena. Kasutavad suhtlemiseks keerukat häälitsuste ja kehaasendite süsteemi. Jahti peavad päevasel ajal.

Hüäänkoerte arvukust on märgatavalt kahandanud haigused, parasiidid, teised kiskjad ja inimene.

Tagasi üles