Sofi Oksanen: raamatud annavad mulle piisavalt sissetulekut

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubamajas Apollo raamatukaupluse ees vastas küsimustele ja jagas autogramme soome kirjanik Sofi Oksanen. Video: Raimu Hanson
Tartu kaubamajas Apollo raamatukaupluse ees vastas küsimustele ja jagas autogramme soome kirjanik Sofi Oksanen. Video: Raimu Hanson Foto: Postimees.ee

Soome üks tuntumaid kaasaja kirjanikke Sofi Oksanen ütles «Ringvaates», et ta suudab end ainult raamatute kirjutamisega normaalselt ära elatada.

«Praegu suudan jah, aga ma ei tea, mis juhtub viie või kümne aasta pärast,» vahendas kirjaniku sõnu ERR Uudised.

Oksanen rääkis, et praegu ei ole tal kirjutamiseks aega: «Järgmine aasta on täis reisimist, sest«Puhastust» tõlgitakse praegu 24 keelde, mis tähendab seda, et ma pean reisima nendesse maadesse, kus see raamat ilmub.»

Oksaneni romaan «Puhdistus» («Puhastus») oli peaaegu 16 kuud Soome raamatumüügi edetabeli tipus ning see pälvis 2008. aastal riigi mainekaima, Finlandia kirjandusauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles