Linnar Priimäe uus mängumaa on vanalinn

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimäe koduõu on nüüd terve vanalinn.
Linnar Priimäe koduõu on nüüd terve vanalinn. Foto: paparatso

Reklaamikorüfee ja kunstiajaloolane Linnar Priimägi tegi radikaalse liigutuse ja üüris endale korteri keset vanalinna, üsna Raekoja platsi servale.


Seni on Priimägi kogu oma Tallinna-perioodi, mida on juba aastaid veetnud Tallinna Ülikooli peahoone taga kulgevas Karu tänavas. «Elu muutus rutiinseks ja tahtsin vaheldust,» põhjendab Priimägi elukohamuutust.

Härra Priimägi, kas te kolisite nüüd Angelile lähemale? «No ma ju ei saa anda korraldust, et see Angel siit kaugemale viidaks sel ajal, kui mina vanalinna kolin!» leidis Priimägi. «Nad on end seal ju juba nii kenasti sisse seadnud.»

Kroonika andmetel väisas Priimägi hiljuti Itaaliat ja värskendas iidses Pompei linnas tutvust antiikkultuuriga. Reisil saatis teda härra Tiit Laos, kellega seob kunstierudiiti tööalane suhe. «Tiit on minu kolleeg, töötab meil Tallinna ülikooli psühholoogia instituudi reklaami ja imagoloogia osakonna sekretärina. Selline tehniline sekretär, või kuidas nad kutsuvadki, asjaajaja,» seletas Priimägi.

Reede öösel vanalinnas pildi peale jäänud seltskonnas on näha hr Priimäge, kes oma kuulajatele küllap midagi harivat ja õpelikku pajatab. Valges pluusis ja siniste teksadega noormees, kes piltidel vahvasti tantsu lööb, on kõigi eelduste kohaselt jällegi hr Laos.

«Vaadake, ühes Charlie Chaplini filmis on naljakas stseen, kuidas tema jäi kinno hiljaks ja koperdas üle istujate jalgade ning kukkus neile sülle. Aga selle asemel, et vabandada, tõusis Chaplin püsti ja pistis pahandama: «Kus on nüüd ennast siia istuma seadnud, pole ruumi kukkuda ka!»,» kommenteeris Linnar Priimagi inimesi, kes kaaskodanikest salaja pilte klõpsivad.

«Tahad minna Pompeisse kohtuma Vana Rooma vaimuga, aga mida sa seal koged: keegi tuleb ja pildistab sind. Ei ole enam ruumi kukkuda ka!»

Jah, Elu24 toimetus on sellega nõus. Pole Vesuuvi jalamil ja Tallinna vanalinnal erilist vahet. Ikka leidub keegi, kes sind pildistab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles