Baklažaani-kurgipitsa

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baklažaani-kurgipitsa
Baklažaani-kurgipitsa Foto: Sille Varblane

Pärmitainas:

2,5 dl käesooja vett
25 g pärmi
7,5 dl jahu
2 spl õli
noaotsaga pitsamaitseainet
0,5 tl soola

Sega vesi ja pärm, lisa pool jahu, sega korralikult, siis pane sisse õli, sool, maitseaine ja ülejäänud jahu. Sõtku või kasuta selleks mikseri taignakonkse. Lase üks tund kaetult soojas kohas kerkida, siis rulli ahjupanni suuruseks.

Kate:

1 baklažaan
1 pikk kurk
1 suvikõrvits
tomatipastat
300 g mozzarellat või mõnda teist juustu
pitsamaitseainet

Baklažaan lõigata viiludeks, igale viilule raputada soola ja praadida mõlemalt poolt klaasjaks. Baklazaan hakkab lahti lõigatult juba mõne sekundi pärast tumenema.

Eraldi praadida ka suvikõrvitsaviilud ja kurgiviiilud.

Taigen rullida ahjupanni suuruseks, määrida tomatipastaga, sinna peale laotada mozzarella viilud. Kui kasutada mõnda teist sorti, siis panna viilude asemel riivitud juustu.

Juustu peale laotada praetud baklažaaniviilud, sinna peale suvikõrvitsaviilud ja lõpuks kurgiviilud.

Küpsetada eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmises vahes 30 minutit.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles