«Seks ja linn»: Charlotte versus Evelyn Mikomägi

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Seks ja linn" Eesti moodi
"Seks ja linn" Eesti moodi Foto: Laura Kallasvee

Naisi hulluks ajav teleseriaal «Seks ja linn» jõudis lõpuks ka kinolinale. Elu24 otsis meie tuntud naiste seast prototüübid Charlottele, Carriele, Samanthale ja Mirandale.

Meie arvates meenutab Charlotte`i enim brünett Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomägi.

«Seksi ja linna» konservatiivne romantik Charlotte York-Goldenblatt uskus seriaalis jäägitult tõelisse armastusse. Ta oli pidevalt šokeeritud sõbrannade seksiseiklustest, kuid tal õnnestus siiski vahel ka ise üllatada nii ennast kui sõbrannasid oma armsate seksikate tempudega.

Kunstigaleriis töötav Charlotte kujutas alguses ette, et leidis oma elu armastuse kohtudes doktor Treyga. Kahjuks lõppes abielu kiirelt. Tänu sellele kohtus Charlotte abielulahutusi korraldava juristi Harry Goldenblattiga. Oma tulevase kaasa pärast astus kaunitar isegi juudi usku ning paarike adopteeris, nagu kõik moodsad inimesed, tütrekese Hiinast.

Charlotte rolli mängiv Kristin Davis on praegu 43-aastane ja elab LAs. Tema kuulsamad boyfriend'id on olnud Alec Baldwin ja Steve Martin.

Kristin töötas kunagi ettekandjana ning avas sõbrannaga joogastuudio. Ühel hetkel maabus ta aga ülipopulaarsesse noortesarja Melrose Place, kus pidas vastu terve aasta.

Kristin on avalikult tunnistanud, et on alkohoolik. Nimelt peletas ta nooruses sel moel oma ujedust. Alkoholismi küüsist pääses ta enda sõnul 25-aastaselt ning ei võta täna alkoholi enam tilkagi.

Muuseas, Kristinil soovitati esialgu kandideerida «Seksi ja linna» Carrie rolli. Naine tunnistas hiljem, et oleks lihtsalt vihanud moeikooniks olemist.

Võrdlesime ujedat Charlotte`i meie Miss Estonia Evelyn Mikomäega.
Kas lisaks välisele sarnasusele on neil ka midagi muud ühist, otsustage juba teie.

Sünd: 4. märts 1980, Tallinn

Tähtkuju: Kalad

Haridus: Nõmme Gümnaasium 1998, Stockholmi Ülikool (BA meedia kommunikatsioonis, filmiteadus 2000-05)

Keeled: puhtalt eesti, rootsi, inglise, veidi vene ja soome

Saavutused: Rotary vahetusõpilane Austraalias 1996-97, Miss Estonia 2000 (eritiitlid: Pressi, TV & Interneti lemmik), Miss Universum 2000, 7.koht (Küpros), Miss Earth 2001, 5. koht (Filipiinid), Vahemere Majanduse Instituudi stipendium (ettevõtluse kursused sügis 2003, Küpros)

Töö: ettevõtja, modelliagentuuri Living Models Agency ja rendistuudio XL-Studios asutaja ja tegevjuht, 2003-...

Suhte seis: 10 aastat kooselu rootslasest fotograafi ja äripartneriga Sven-Olof «Svenne» Englund (37)

Millised on sinu sarnasused Charlotte’ga?

Tunnen endas killukest igast «Seksi ja linna» tegelaskujust. Charlotte'ist pärinevad vast tervislikud eluviisid, loomulikkus, lakkamatu rõõmsameelsus ja kohatine koomilisus. Samas ka stabiilsus, reserveeritus ja perfektsionism. Ühist kõikide karakteritega on armastus New Yorgi vastu, ja otseloomulikult - šoppamine. Viimase jaoks võiks aga rohkem aega olla.

Kas elad sama õnnelikku pereelu nagu Charlotte kuumas naistekas «Seks ja linn»?

Olen oma elukaaslase Svennega koos olnud täpselt kümme aastat ega varja, et meie suhe on küpsem ja värskem kui kunagi varem. Abiellumist ei pea me see-eest vajalikuks, oleme selle teemaga suht ettevaatlikud. Me pole usklikud ega pea kellegi ees oma koosolemist tõestama. Valime igat päeva olla koos teineteisega ja ükski dokument ei muudaks meie suhet tugevamaks. Tähtis on anda ruumi teineteisele ja mitte seada piiranguid. Meil on Kiilis suur elamispind, kus ka tööd teeme (400m2 stuudio + katusekorrus), ja juhtub tihti, et me ei näe teineteist seal terve päeva jooksul. Svenne käib tihti ka Rootsis tööl. Meid teeb õnnelikuks see, et oleme mõlemad iseseisvad inimesed, kes aga ilma teineteiseta olla ei taha.

Kas laste hankimise peale olete ka mõelnud?

Tunnen, et meie ettevõtted oleks justkui meie lapsed, kelle eest fanaatiliselt hoolitseme. Modelliagentuur (Living Models) sai just märtsis viieaastaseks ja ka stuudiol (XL-Studios) tuleb 1. augustil viiene juubel. Tõden uhkusega, et meie «lapsed» on ära õppinud noa ja kahvliga söömise. Ehk teiste sõnadega, meie firmadest on hakanud juba asja saama.

Kui tähtis on sulle perekond?

Perekond on ikka väga tähtis. Meie pisiperre kuuluvad näiteks ka kaks mustavalget kiisukest, kellest on saanud ka stuudio armastatud maskotid. Minu sünnipäeva hommikul, 4. märtsil, ütles Svenne, et tema on nüüd valmis isaks saama. Selline üllatus tegi südame alt ikka soojaks küll. Olen pereeluks valmis, aga eks iga asi tulgu omal ajal.

Millised lapsevanemad te oleksite?

Minus on alles korralik kogus lapselikkust, et mänguliselt ja spontaanselt lapse maailma jagada. Svenne oleks rohkem see rangem ja nõudlikum pool, kuigi võime välja näidata ka vastupidist. Tähtis, et vanematena tugevaks team’iks jääksime, et laps meile pähe ei astuks. Laps võiks olla kui lemmikhobi, mille kõrvalt aga muu elus oluline ei tohiks varju jääda. Usun, et oleksime head eeskujud ning nooruslikud ja cool'id vanemad.

Kui kirev su elu on olnud?

Elu on olnud tohutult tempokas ja värvikirev, üks asi on viinud teiseni. Vahetusõpilase aasta Austraalias avardas silmaringi ja tõi juurde rahvusvahelist mõtlemist ning reisipisiku, mis pärast keskkooli lõpetamist viis edasi Rootsi, tööle ja keeli õppima. Vahepeal sai järjekordne seiklus ette võetud ning Miss Estonial osaletud. Võitjana esindasin Eestit Miss Universumil, saavutades 7. koha, palju uusi kontakte ja võimalusi. Ülikooliaastad Rootsis andsid kaasa enesekindlust ja visadust, mis edaspidi mind ettevõtluses on aidanud. Minu elu on koosnenud erinevatest etappidest ja väljakutsetest. Ootan põnevusega, mis edasi saab.

Millised on sinu vanemad?

Vanemad olid kõigest 17, kui mina sündisin ja nad on siiani ilusti koos. Mul on veel aasta noorem vend ja teismeline õde. Juba varajasest east oleme õppinud iseseisvust, endaga toimetulemist ja ettevõtlikkust, mille üle olen väga tänulik. 16-aastaselt usaldasid vanemad mind aastaks Austraaliasse, mis oli mu esimene välisreis ja kodust eemalolek, mille ise endale organiseerisin. Väikese vanusevahe tõttu oleme pigem kui sõbrad.

Mõeldes perekonnale, lastele – kas pidude aeg on möödas?

Pidude aeg ei saa meil kunagi otsa. Kuigi klubide vahet jooksmise asemel eelistame veeta pigem kvaliteetset aega teineteise või sõprade seltsis, teha väljasõite või veeta hubaselt aega kodus.

Kas pidudel käite Svennega koos või eraldi?

Oleneb olukorrast ja vajadusest, pidutseme ja reisime nii koos kui ka eraldi. Meeldib rohkem ikka koos tegutseda ning kogemusi jagada.

Kas sina vahel vasakule ei vaata?

Pole põhjust.

Aga sinu rootslasest mees?

Ma ei muretse selliste asjade pärast. Tean, et olen talle parim.

Mis teid koos hoiab?

Äratundmisrõõm, et oleme teineteisele loodud.

Kuidas te veedate vaba aega?

Enamik minu ajast ja mõtetest kuulub firmade tegevusele keskendumisele, tihti ka öötundidel ja nädalavahetustel. Pärast igapäevast n-ö ametlikku tööaega on meil mõnusaks rutiiniks saanud koos kokata, päikeseloojangut vaadata ja filmimaratone teha. Seikleme tihti ATVga Kiili vahel ja korraldame saunaõhtuid. Paar korda nädalas käin ka trennis. Kui suurlinnades reisimas käime, üritan alati lõbu tööga ühendada, külastades sealseid modelliagentuure ja koostööpartnereid. Armastame muidu aktiivseid puhkusi – lumelauatamist, sukeldumist, purjetamist. Parim meditatsioon ja meditsiin on meile mõlemale siiski üks korralik uni.

Mis on sinu jaoks õnn?

Minu jaoks peitub õnn pigem pisiasjades ja hetkeolukordades. Õnne ei tohiks otsida kaugustest, vaid tuleks näha ning nautida just siin ja praegu. Õnne seostan ka vabaduse ja sõltumatuse tundega.

Sinu elu moto?

Julgeda unistada ja unistusi täide viia.

Võrdle Evelyni ja Charlotte`i  ka meie pildigaleriis! 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles