Viru Folgi viimasel päeval meenutati kuulsaimat käsmulast Ülo Vinterit

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk Käsmus.
Viru Folk Käsmus. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Pühapäeva õhtul veidi enne südaööd lõppes Käsmus festival Viru Folk.


Festivalile andis lõppakordi soome bänd Värttinä, mis ühendab karjala ja soome-ugri muusika näädisaegse ja modernse stiiliga. Kollektiiv tuli rahva soovile vastu, mängides mitmeid lisalugusid.

Päeva üheks kulminatsiooniks oli kuulsaima käsmulase Ülo Vinteri 85. sünniaastapäevale pühendatud mälestuskontsert "Ei meelest läe mul iial". Tema loomingut, kultusfilmidest ja muusikalidest saadud palu esitasid Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, Virumaa Tütarlastekoor, solistid Hanna-Liina Võsa, Tanel Padar, Kadri Jäätma ja Lauri Nebel. Viimane neist oli ka ürituse juhiks.

Kõlasid sellised tuntud lood nagu "Ei meelest läe mul iial" filmist "Mehed ei nuta", "Kessu ja Tripi laul" , "Laul Põhjamaast" ning paljud teised.

Eriti rõõmustas aga rahvast hoogne lugu "Nõia elu" lavastusest "Väike nõid", mis tuli ettekandele koguni kaks korda. Lisaks muusikale kõlasid ka mälestused Vinteri elust.

Mälestuskontserdile tulid ka need, kes muidu festivalil ei osalenud, palju müüdi üksikpileteid. Rahvas meenutas suurmeest ning tänas esinejaid kontserdi lõpus ühiselt püsti seistes.

Väga meeldis rahvale ka eesti-ukraina folkansambel Svjata Vatra. Sjava Vatra liikmed ise nimetavad oma muusikat tulefolgiks. Ning väga hoogne oli muusika tõesti, pannes inimesed kaasa elama ning tantsima.

Üheks eskootilisemaks esinejaks Viru Folgil oli aga Jaapani wadaiko trummar Ichitaro.

Viru Folk ei ole aga vaid muusikapidu: nagu ka eelmistel päevadel sai ka pühapäeval osaleda töötubades Käsmu meremuuseumi õuel, vaadata filme, kuulata loengid ning käia loodusretkedel- ja väljasõitudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles