Uuel nädalal püsib ilm soe ja suurema sajuta

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine mererand.
Suvine mererand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Suve teine pool sumedate öödega on kohal, ega sügiski enam mägede taga ole. Esivanemad märkasid - soovitan meelde jätta -, kui august algab palavaga, olevat külma talve oodata. Seni ongi meile ilusat ilma toonud kõrgrõhualad enamasti pärit kargest põhjalast.

Ka praegu näeb lennukite lennukõrgusel põhjatuuli puhumas, aga aeg annab arutust.

Atlandil passivad madalrõhkkonnad ootavad juba pikemat aega itta pääsu võimalusi ja võivad sellega edaspidi olukorra ümber pöörata.

Nädalavahetuse ilm tuleb ilus, nagu vana kuu ajale kohane. Õhk on selge ja UV-indeks kõrge.

Järgmisel nädalal tekib päeval ööudude toel pilvi, kohati võib neist sops vihmagi tulla. Õhtuks pilved hajuvad. Päevasooja on sisemaal rohkem kui rannikul, öösel on vastupidi. Nädala teine pool võib tulla pilvisem ja sajusem, aga on siiski veel soe.

Aiapidajatele. Lauritsapäeval (10. august) vaadatakse sügise märke. Kui kärbsed parves tuppa ja lauta tükivad, on lähiajal karta hallaöid; kui augusti algul külmi öid pole olnud, pidavat kogu sügis tulema soojapoolne.

Praegu kärbsed igatahes suurt rännuhuvi veel ei ilmuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles