Järgmisel nädalal sajab ja müristab

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel nädalal tasub hoida vihmavarju alati käeulatuses.
Järgmisel nädalal tasub hoida vihmavarju alati käeulatuses. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kesksuvi on täies hoos, kahjuks heitliku ilmaga, nagu viimastel aastatel kombeks - seda näitas ka seitsmevennapäeva lähedane aeg.

Soe ja niiske õhk pressib peale lõunast, tänavu Kesk-Euroopast, kuivem ja kargem õhk tuleb põhjast Skandinaaviast ning Loode-Venemaalt. Et nende kokkupuuteala satub ikka Läänemere maade ja Kesk-Soome kohale, saab seal kohati tunda loodusjõudude laastavat mõju.

16. juulil läks üks tormiradadest Liivi lahelt üle Kesk-Eesti kirdesse, teine haaras Kagu-Eesti, nende vahele jäänud alal oli lämmatavalt palav, mujal olid aga äike ja paduvihm.

Eelmainitu tõttu on meie ilm juulis jätkuvalt hoogsadude- ja äikeserikas.

Uuel nädalal on kuu loomine ja 21. juulil on magnettormi aeg. Ilusatel ilmadel pikka püsimist pole, pealegi rikub ilma seisu mõni kujunev osatsüklon: kus ta liigub, seal võib vähem või rohkem tuult, äikest ja vihmasadu oodata.

Õhusooja on päikeses 20 kraadi ringis, õhtul ja öösel püsib temperatuur üle kümne kraadi. Öökülma ei tule, küll võib tihe pinnaudu kesta veel pärast päikesetõusugi.
Õhuniiskus tekitab pärast lõunat rünksajupilvi.

Uue nädala ilm on ebasoodne südame- ja veresoonkonnahaigustega inimestele. Ettevaatust, marjulised: metsades siugleb rohkelt rästikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles