Nädal algab kuivalt ja soojalt

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekreemide müüja Pärnu rannas.
Päikesekreemide müüja Pärnu rannas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tulemas on jaanipäev, võidupüha, kiigepüha, kauaoodatud jaanituli ja sõnajalaõis ööl, mil ehavalgusest saab märkamatult hommikukoit - pimedust pole juba palju öid.

Ilm on eelduste kohaselt nädala esimesel poolel kuiv, kuid võib ootamatult meelt muuta.

Nädal tuleb keeruline: pööripäev, kuu loomine, kaks järjestikust magnettormi päeva (21. juuni ja 22. juuni) ja siis veel üks selline paari päeva pärast (25. juuni).

Soovitus kõikidele olla tavalisest tähelepanelikum, pidada oma ettevõtmistes mõõdukust.

Magnettormi päevadel oleme - kes vähem, kes rohkem - hajevil, ärevuses või ärrituvad. Võimenduvad terviseprobleemid peale selle.

Ilma reageerimise kohta palju infot pole.

Ilmastik on tänavu tasakaalust väljas, õhumassid väga suurel alal on ebapüsivad, mistõttu tuule suund ja õhutemperatuur muutuvad mõnel päeval tundidega. Hommikuti tekkivad rünkpilved võivad päeval kohati hoogsajupilvedeks areneda.

Õhtul jääb taevas enamasti pilvedest lagedaks, öösel on jahe ja rohul tugev kaste, mõnikord pinnaudu.

Õhusooja tuleb öösiti viie-kümne kraadi vahel.

Pilves ilmaga päeval on temperatuur 16-18 kraadi ringis, päikselisel päeval aga tõuseb üle 20 kraadi. UV-indeks on kuue ringis, mis on liiast niisama päeva paistel pikutamiseks.

Nädal peaks olema kuivapoolne, kuid madalrõhkkondade teke on viimasel ajal olnud väga isepäine.

Magnettormid tekitavad väga tugevaid madalrõhkkondi, tavaliselt Islandi piirkonnas, ja palju meie ilmas sõltub sellest, kui kiiresti nad sealt üle Atlandi ida poole liiguvad.

Olen sellepärast pisut ärevuses. Liiati kükitab praegu Soome kohal igavene suur madalrõhkkond, mis peab tulevatel õhumassidel teelt eest minema. Teoreetiliselt peaks ta liikuma Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles