Uuel nädalal saab maitsta rannarõõme

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädalavahetusel on suvistepühad, looduses kõik õitseb ja haljendab, saabumas on põhjamaadele ainuomased valged ööd.

Maainimestel on lühike hingetõmbeaeg enne heinategu: külvid maas, orased tärkamas, rukis pead loomas. Suvistelt oodatakse sooja vihma, et igasugu viljad saaksid kasvuhoo sisse ega põeks hilisemate ilmaolude käes.

Üleilmsetel ilmakaartidel näeb nii põhjas kui lõunas laiutavaid kõrgrõhualasid, mis ilma rohkem suvitajatele meelepärase hoiavad. Suuremad sajud külastavad praegu naaberriike, meile jagub vihma vaid paiguti.

Tuleoht on endiselt olemas, lõkketegemisel peab arvestama pööristena liikuvat tuult.

Suvi läheneb tänavu suure soojalainega: nädala alguses tõusevad päevased õhutemperatuurid kaugelt üle 20 kraadi, öösi püsib õhusoe pluss kuue, pluss kaheksa kraadi piires.

Tähelepanu taimekasvatajad! Olge valvsad: suur soe võib kohale meelitada hulgaliselt kahjurputukaid. Kartulimardikad ja mullakirbud teevad peenardel ja põldudel teil puhta töö.

Sadu on loota alles nädala teises pooles, kui järgmine madalrõhkkond meile lähemale jõuab. Õhutemperatuurid püsivad ka siis ikkagi soojas pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles