Uuring: jalgpalli kuulamine sõidu ajal kasvatab liiklusõnnetuste ohtu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: jalgpalli kuulamine sõidu ajal kasvatab liiklusõnnetuste ohtu
Uuring: jalgpalli kuulamine sõidu ajal kasvatab liiklusõnnetuste ohtu Foto: SCANPIX

Briti Leicesteri ülikoolis tehtud uuringu kohaselt kasvatab autoraadiost sõidu ajal jalgpalliülekande kuulamine liiklusõnnetuste ohtu.

Teadlased tegid jalgpallifännidest autojuhtidega katse, pannes nad sõidusimulaatorisse ning lastes samal ajal kuulata jalgpalliülekannet, kirjutab Reuters.

Katses osalenud jalgpallifännidele anti ülesandeks sõita nii, nagu nad tavaliselt sõidu ajal jalgpalliülekannet kuulates sõidavad.

Uuring näitas, et matšile kaasa elava juhi tähelepanu on hajunud ning tekib enam ohtlikke olukordi.

Ohtlikud olukorrad tekkisid eelkõige väravate löömisel, penaltide ning kollaste ja punaste kaartide andmise ajal.

«See on juba ammu kinnistust leidnud, et sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkimine võib viia liiklusõnnetuseni, kuid on ka veel teisi häirivaid tegureid, mis tekitavad sama ohtliku olukorra. Näiteks spordiülekannete kuulamine autoraadiost,» lausus uuringut juhtinud Michael Pont.

Pont lisas, et jalgpallisõbrad peaksid tähtsa matši ajaks, kui nad seda tõesti peavad autosõidu ajal kuulama, kellegi teise rooli lubama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles