Ryan Gosling pürgib rolliga filmis «New Yorgi varjus» filminäitlejate eliiti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Gosling filmis «New Yorgi varjus»
Ryan Gosling filmis «New Yorgi varjus» Foto: Kuvatõmmis

Reedel, 26. aprillil jõuab Eesti kinodesse režissöör Derek Cianfrance uus film «New Yorgi varjus», mille peaosades mängivad Oscari-nominendid Ryan Gosling ja Bradley Cooper.

Filmiga «Blue Valentine» tuntust kogunud režissööri Derek Cianfrance'i uus pingeline film «New Yorgi varjus» on võimas ja liigutav draama, kus kaks ambitsioonikat filmimeistrit Cianfrance ja Gosling ühendasid taas oma jõud, et esitleda metafooridega läbi põimitud kriminaaldraamat kolme põlvkonna elust pealtnäha vaikses ja igavas New Yorgi äärelinnas.

Filmi peategelaskujude ettearvamatud saatused ristuvad ja põimuvad nii minevikus kui ka tulevikus. See määrab vanemate ja nende poegade valikuid, mille tagajärjed muudavad radikaalselt nende elu.

Tugev sotsiaalne kontekst tekitab vaatajates palju emotsioone ja mõtisklusi. Seda draamat ei lase rahulikult jälgida algusest kuni lõpuni meisterlikult säilitatud intriig.

Kriitikute arvates on Bradley Cooperi roll filmis «New Yorgi varjus» siiani tema näitlejakarjääri parim töö.

Cooperile ei jää mitte milleski alla ka Ryan Gosling, kes kehastab ainulaadset, eralikku ja salapärast motokaskadööri tegelaskuju Luke’i – filmi põhilist ja kõige tähtsamat mootorit.

Tume minevikuga avantürist, kaskadöör, närukael, kuid ka isa, kes tunneb puhast armastust oma lapse vastu – selline on siin Goslingi roll.

Draama «New Yorgi varjus» võib uhkustada ka väga tugevate kõrvalosatäitjatega. 

Filmiplatsil said kokku legendaarne Ray Liota («Omad poisid»), karismaatiline Ben Mendelsohn («Casino röövimine») ja iludus Eva Mendes.

Derek Cianfrance'i uus teos «New Yorgi varjus»  sobib suurepäraselt igas vanuses vaatajale: iga filmifänn leiab sealt endale hingelähedasi asju. Südantlõhestavad pildid, dramaatilist pinget täis tegevusstseenid ja lummav muusika, mis on loodud bändi «Faith No More» hingeks oleva Mike Pattoni poolt - ei jäta kedagi ükskõikseks.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles