Klassikatähed alustasid säravat ja pingelist võistlust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikatähed 2013 osalejad
Klassikatähed 2013 osalejad Foto: Ülo Josing / ERR

ETV noorte interpreetide telekonkursil «Klassikatähed 2013» pääsesid esimesest saatest edasi Johan Randvere (klaver), Ksenia Kuchukova (laul), Heigo Rosin (löökpillid), Marcel Johannes Kits (tšello), Auli Lonks (klaver), Mihkel Kallip (trompet) ja Marten Altrov (klarnet). Kõik seitse astuvad üles neljapäeval, 21.märtsil kell 18 toimuvas kontserdivoorus Estonia kontserdisaalis.

Žürii külalisliikme Eesti Riikiliku Sümfooniaorkestri direktori Kadri Tali sõnul on «Klassikatähtede» saate puhul tegemist erakordselt hea idee ja teostusega. «Minu emotsioonid on väga positiivsed. Olen alati mõelnud, kuidas klassikaline muusika saaks olla noori kõnetav,» ütles Kadri Tali. «Saates osalejad on Eesti noorte muusika paremik. Lisaks on nad ka atraktiivsed ja võluvad. Artist olemine eeldab artisti tegevust ja nemad on sellega algust teinud. Kui teised žüriiliikmed on neid näinud juba eelvoorudes, siis mina olin samal positsioonil televaatajatega - nägin ja kuulsin neid saates mõne minuti jooksul. Atraktiivsusel siin suur osa.»

Esimese televooru teema oli virtuoossne tulevärk. Erinevates voorudes on noortel muusikutel täita vaimukad ülesanded ja kõigi hulgast parim valitakse olenemata instrumendist. Klassikatähed näitavad end võistluse käigus eri külgedest. Lisaks peavad nad olema kohanemisvõimelised ja leidlikud, musitseerides koos ootamatute lavapartneritega ja esitades klassika- ja pophittide töötlusi.

«Klassikatähed 2013» on ETV eetris pühapäeviti kell 18.40. Võitja selgub žürii ja vaatajate hääletuse tulemusel. Konkursi lõpetab finalistide kontsert koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Estonia kontserdisaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles