Bat For Lashes "Two Suns"

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bat For Lashes "Two Suns".
Bat For Lashes "Two Suns". Foto: Plaadi esikaas

Pakistanis sündinud briti laulja Natasha Khan ehk Bat For Lashes nimetab oma inspiratsiooniallikatena Steve Reichi, Björki ja Siouxsie And The Bansheese.

Otse nad siit ei kuuldu, aga kehv artist, kes mõjusid tõlgendada ei oska, vaid kopeerib. Küll meenub Bat For Lashese teist albumit kuulates Kate Bush ja samas tekib mõte, et Bat For Lashes on puuduv lüli Goldfrappi ja PJ Harvey vahel. Intelligentseid naisi mis mühiseb!

Tark ja tore on ka Natasha muusika ja teisel albumil kostab rohkem välja isikupära. Tal on habras, folgilik, sisemise jõuga hääl (nojah, nagu Joni Mitchellil:)); lood seisavad paremini koos kui debüütalbumil "Fur & Gold".

Stiile on siin kammermuusikast elektropopini, gospelist kunstpopini ja kõlasid klahvpille klassikalisest orelist bassisündini, timpaneid koos elektrooniliste biitidega jne.

Pole ime, produtsent on klassikalise muusika haridusega DJ David Kosten ehk Faultline, kelle jaoks puudub lõhe "tõsise" muusika ja popi vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles