Ilmad püsivad soojad

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varakevadised lillekastid on Pärnu linnapilti ilmestanud juba aastaid. Pildil on eelmisel aastal pärnakaid rõõmustanud kevadised tulbid.
Varakevadised lillekastid on Pärnu linnapilti ilmestanud juba aastaid. Pildil on eelmisel aastal pärnakaid rõõmustanud kevadised tulbid. Foto: Ants Liigus

On enne kevadpühi soojad ilmad, tuleb pärast veel kõledat aega, kui oli udune, tulevat soe suvi - tänavu on olnud mõlemat.

Kevad- ehk ülestõusmispühi, muiste kiigepühi, arvestati kuu faaside järgi: algavad nad esimesel täiskuupühapäeval pärast kevadist pööripäeva, tänavu 12.-13. aprillil.

Ilmad on vanakuu nädalale vääriliselt kuivapoolsed, tuulised, õhuniiskus lumesulamise järel kahaneb päikeselistel päevadel tundidega.

Seepärast tähelepanu, prahipõletajad ja lõkketegijad: looduses valitseb salakaval tuleoht, ka väike põleng saab omaenese kuumusest väge juurde, tuulehoog kasvatab leegi kõrgusesse ja kõik see võib hetkega lahvatada tulemölluks, mille edasiliikumist ei peata miski väega.

Sel nädalal püsivad kõrgrõhualade mõjul kuivapoolsed, päeval kümne sooja-, öösel nullkraadi piires ilmad. Tuuled pööravad sageli külmale poolele, vähendades nii päikese sooja mõju.

Äikese ohtu lähiajal ette pole näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles