«Õhtusöök viiele» retseptid: Jana tegi toite naabritüdruku põnevate ideede järgi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi raamatupidaja Jana Palm.
Jana Palm on särav ja elurõõmus naisterahvas, kes on ametilt pearaamatupidaja. Sellel alal on Jana töötanud palju aastaid ning ta ei kujutagi ette end tegemas muud tööd, sest need paljudele arusaamatud deebetid-kreeditid ja kõik need lõputud numbrid räägivad Janaga omas ja arusaadavas keeles. Jana on väga ambitsioonikas ja tugev naine, kes on suutnud üksi jõuda nii kaugele, et on ehitanud endale maja, samuti on ta teinud ja teeb maja juures kõik vajalikud tööd ise. Selleks kõigeks on elu teda ka omal viisil tagant sundinud. Eraelus on Jana hetkel vallaline, kuid ta sooviks enda kõrvale meest, kes ei oleks tuhvel ja kes oskaks taltsutada ja allutada üht üpris võimukat ja iseseisvat naist.
Esimene eelroog: Arbuusisalat
Vaja läheb:
arbuus
salatisibul (suur)
Feta juust
kõrvitsaseemned(röstitud)
münt (hakitud lehed)
Valmistamine:
Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud. Sega kõik kokku ja raputa peale kõrvitsaseemneid ja mündilehti.
Teine eelroog: Täidetud šampinjonid
Vaja läheb:
šampinjone
Täidis:
hapukapsas
india pähklid
porru
päevalilleseemned
Marinaad:
küüslauk
oliivõli
sojakaste
Valnistamine:
Keskmised shampinjonid panna marinaadi. Marinaadiks sega kokku soja kaste, oliivõli ja hakitud küüslauk. Shampinjoni täidiseks sega kokku hapukapsas, purustatud India pähklid, päevalille seemned (pestud kestad välja) ja porru.
Pearoog: Pangasiuse filee tüümiani, kirsstomatite ja suitsupeekoniga
Vaja läheb:
kirsstomatid (pooleks)
tüümian(värske)
palsamiäädikas(valge)
oliivõli
pangasiuse filee
toorsuitsupeekon
sool, must pipar
Valmistanine:
Kala maisteatada ja iga tüki ümber mässida viil peekonit. Foolimis küpsetada ahjus tasasel kuumusel
Magustoit: Mangopüree toorkook
Vaja läheb:
sarapuupähkel
mandel
datlid
aprikoosid
jõhvikad
kookosrasv
mangopüree
India pähkel
laimimahl (värskest pigistada)
Valmistamine:
Purustada sarapuupähklid ja mandlid. Datlid leotada. Aprikoosid ja jõhvikad olgu kuivatatud. Sisu valmistatakase mangopüreest, india pähklitest ja värskest laimimahlast.