«Õhtusöök viiele» retseptid: Jouni näitas, et ta armastab süüa teha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi ärimees Jouni Himanen.
Jouni Himanen on juba kuusteist aastat Eestis elav soomlane, kes peab Tartus firmat, mis tegeleb suurte metsa- ja aiatööriistade arendamisega. Mees elab Ihastes suures majas, aga üksinda. Süüa armastab ta teha korralikult ja külalisi võõrustab tihti. Jouni on küll soomlane, ent tabanud eestlaste erilise huumorisoone aastatega nii ära, et nalja tehes ületab ka eestlasi endid. Näiteks pärineb tema suust väljend: «pole nii vürtsikas, et peaks suu lahti tuule poole seisma».
1. eelroog Porgandisushi
Vaja läheb:
porgandit
erinevat salatit
norilehti
purustatud maapähkleid
Valmistamine:
Keera nori lehe vahele kõik sobivad komponendid. Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabipastaga.
2. eelroog Satay kanavarras
Vaja läheb:
kanafilee
ingver
pruun suhkur
sojakaste
kookospiim
punane karripasta
Valmistamine:
Sega marinaadiks kokku ingver, suhkur, sojakaste, kookospiim, karripasta ja pane kana paariks tunniks külma marineeruma. Grilli ja serveeri!
Pearoog: Pla chien kala
Vaja läheb:
valge kala
tšilli
pruun suhkur
porru
ingver
sidrunimahl
mandariinimahl
sidrunikoor
sojakaste
Valmistamine:
Maitsesta kala tšilli, suhkru, porru, ingveri, sidrunimahla ja sojakastmega. Lase seista ja küpseta 20 minutit ahjus. Serveeri riisiga.
Magustoit: Šokolaadimoussee mangoga
Vaja läheb:
tume šokolaad
kookospiim
mango
muna
suhkur
kardemon
sool
Valmistamine:
Purusta mango, sega kõik komponendid omavahel kokku, tõsta klaasidesse või kaussidesse ja lase külaliste tulekuni külmas seista. Kaunista mangoviiludega.