«Õhtusöök viiele» retseptid: Jouni näitas, et ta armastab süüa teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jouni Himanen
Jouni Himanen Foto: TV3

Neljapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi ärimees Jouni Himanen.

Jouni Himanen on juba kuusteist aastat Eestis elav soomlane, kes peab Tartus firmat, mis tegeleb suurte metsa- ja aiatööriistade arendamisega. Mees elab Ihastes suures majas, aga üksinda. Süüa armastab ta teha korralikult ja külalisi võõrustab tihti. Jouni on küll soomlane, ent tabanud eestlaste erilise huumorisoone aastatega nii ära, et nalja tehes ületab ka eestlasi endid. Näiteks pärineb tema suust väljend: «pole nii vürtsikas, et peaks suu lahti tuule poole seisma».

1. eelroog Porgandisushi

Vaja läheb:

porgandit

erinevat salatit

norilehti

purustatud maapähkleid

Valmistamine:

Keera nori lehe vahele kõik sobivad komponendid. Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabipastaga.

2. eelroog Satay kanavarras

Vaja läheb:

kanafilee

ingver

pruun suhkur

sojakaste

kookospiim

punane karripasta

Valmistamine:

Sega marinaadiks kokku ingver, suhkur, sojakaste, kookospiim, karripasta ja pane kana paariks tunniks külma marineeruma. Grilli ja serveeri!

Pearoog: Pla chien kala

Vaja läheb:

valge kala

tšilli

pruun suhkur

porru

ingver

sidrunimahl

mandariinimahl

sidrunikoor

sojakaste

Valmistamine:

Maitsesta kala tšilli, suhkru, porru, ingveri, sidrunimahla ja sojakastmega. Lase seista ja küpseta 20 minutit ahjus. Serveeri riisiga.

Magustoit: Šokolaadimoussee mangoga

Vaja läheb:

tume šokolaad

kookospiim

mango

muna

suhkur

kardemon

sool

Valmistamine:

Purusta mango, sega kõik komponendid omavahel kokku, tõsta klaasidesse või kaussidesse ja lase külaliste tulekuni külmas seista. Kaunista mangoviiludega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles