RETSEPTID: vaata, mida pakkus õhtusöögilistele Matu!
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevases TV3 saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Pärnu tantsukooli Black & Brownie tegevjuht Marten Palu ehk Matu.
Kõik tuttavad kutsuvad noormeest Matuks, Marteni nimele ta väga ei reageeri. Matu on tantsuga tegelenud viimased seitse-kaheksa aastat ning alates läinud aasta novembrist juhib ta tantsukooli. Koolini leidis ta tee Portugali tantsulaagrist, kus kohtus hollandlasega, kes oli kohe nõus käed lööma ja Pärnusse kooli püsti panema.
Esimene eelroog: Juurviljad dipikastmega
Vaja väheb:
hunnik erinevaid juurvilju
hapukoort
dipikastme segu
Valmistamine:
Puhasta ja haki juurviljad, valmista dipikaste ja serveeri.
Teine eelroog: Seenesupp
Vaja läheb:
450g kukeseeni
1sl võid
240g suitsujuustu
2 küüslauguküünt
2 viilu saia (koorteta)
1 sibul
1l vett
1 köögivilja puljongikuubik
Valmistamine:
Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima, Tükelda sibul ning küüslauk ning lisa seentele. Kuumuta kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga peeneks (riivi puudumisel võid suitsujuustu ka tükeldada). Lisa supile ning sega pidevalt, et juust täielikult lahustub. Lisa supile saia tükid ning püreesta kuni supp on kreemise konsistentsiga. Lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Pearoog: Pasta Pollo Bella
Vaja läheb:
kana
ananass
hapukoor
karri
peekon
sibul
riivjuust
Valmistamine:
Keeda pasta, pruunista kana, peekon, karri, sibul ja lisa koos juustuga pastale. Sega, lisa ananass ja serveeri.
Magustoit: Kamavaht
Vaja läheb:
vahukoor
maitsestamata jogurt
Ricotta kohupiim
kamavaht
vaarikad
küpsised
Valmistamine:
Vahusta vahukoor, maitsestamata jogurt, ricotta kohupiim ja kamavaht, pane pokaalidesse. Valmista vaarikatest kerge toormoos ja lisa vahule. Lisa kaunistuseks küpsiseid.