RETSEPTID: õhtusöögilisi võlusid kuumad Ciizud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäevases saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi tüdrukutebänd Ciizud ehk Regina Salumäe ja Kirsika Soomer.
Ciizud on tüdrukuteduo Valgamaalt. Regina ja Kirsika leidsid teineteist mõne aasta eest karaokebaarist ja hakkasid koos laulma. Regina päevatöö möödub raadios Ruut FM ja Kirsika leiab päeval õmblustöökojast. Omavahel saavad tüdrukud hästi läbi, kuigi Regina on Kirsikast kogu aeg üle – seda nii vaimselt, füüsiliselt kui ka söögitegemiselt.
Esimene eelroog: Peekonisalat vutimunadega
Vaja läheb:
2 karpi vutimune
350g suitsupeekonit
200g kurki
200g tomatit
väike pea jääsalatit
Valmistamine:
Munad keeta, peekon praadida, ülejäänud koostisosad tükeldada ja segada kõik omavahel kokku ning maitsestada
Teine eelroog: Koorene lõhesupp
Vaja läheb:
500g lõhet
vahukoor
köögiviljad (seller, hernes, porru, porgand)
Valmistamine:
Lõhe praadida, lisada juurde köögiviljad, mis tuleb ka õrnalt läbi praadida. Seejärel lisada vahukoor ja maitsestada
Pearoog: Maisihelveste ja parmesani paneeringus kana
Vaja läheb:
kanafileed
maisihelbeid
Parmesani juustu
riisi
köögivilju
suitsujuustu
Valmistamine:
Kanafilee paneerida muna, purustatud maisihelveste ja parmesani juustus. Küpsetada ilusaks kuldpruuniks. Lisandiks läheb kõrvale riis, suitsujuustukaste ja soe köögiviljawok.
Magustoit: Marja-Besee tort
Vaja läheb:
hapukoort
mune
jahu
marju
Valmistamine:
Küpsetada biskviit, mille vahele läheb besee ning vahukoor, kaunistuseks marju.