Massimõrvar Breivik tahtis saada Norra kuningaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra psühhiaatrid paljastasid kohtus, et massimõrvar Anders Behring Breivikil oli oma plaan, milline peaks olema Norra tulevik.

Psühhiaatrite Torgeir Husby ja Synne Sørheimi sõnul plaanis Breivik Norra peaministri ja kuningliku perekonna tappa, kirjutab Aftonbladet.

Pärast seda oleks Breivik end kuulutanud uueks kuningaks nime all Sigurd Korsfararen II.

«Breivik oli organisatsiooni Knights Templar juht. See organisatsioon oleks tema plaani kohaselt olnud nii riigivalitsemise, sõjaväe- kui kohtuorgan,» selgitasid psühhiaatrid.

Breivik paljastas psühhiaatritele ka selle, et ta ei ole alates 2002. aastast seksinud. Ta hakkas oma keha pidama pühaks ja ta keskendus vaid oma unistuste täideviimisele.

Ta lasi ilukirurgidel oma nägu kohendada ning hakkas lihasmassi kasvatamiseks võtma anaboolseid steroide.

Psühhiaatrite sõnul tahtis Brevik teha endast täiusliku märtri.

«Breivik tahtis Norra jagada kolme ossa. Esimene oli noortele mõeldud liberaalne ala, kus seks ja prostitutsioon on lubatud. Teine oleks olnud isikutele, kellest oleks saanud Norra juhid. Sealt oleks Breivik valitsenud Norrat kuningas Sigurd Korsfararen II-na. Kolmas piirkond oleks olnud naistele. Sinna oli plaanitud rahvastiku juurdekasvu tagamiseks «sünnitustehast»,» selgitasid psühhiaatrid.

Breiviki plaan nägi ette, et tal endal on viis last. Need oleks ta saanud surrogaatemade abil.

Breivik ei olnud samas kindel, kas naised oleks pidanud rasestama tema enda spermaga või oleks spermadoonoriks valitud keegi temast kenama välimusega mees.

Täna suutsid Breiviki advokaadid kohtus tõendada, et massimõrvar ei ole vaimselt nii väärastunud nagu psühhiaatrid Husby ja Sørheim arvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles