Sepultura asutaja esineb Eestis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Cavalera esineb Eestis koos oma bändiga Soulfly.
Max Cavalera esineb Eestis koos oma bändiga Soulfly. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

20. märtsil esinevad oma Euroopa turnee raames Tallinnas Rock Cafes Max Cavalera ja Soulfly.

Legendaarse metal-bändi Sepultura üks asutajaid Max Cavalera lahkus kontserdi korraldaja andmeil bändist 1996. aastal, kui ta läks totaalselt tülli oma venna Igoriga.

Nimelt hukkus samal aastal autoõnnetuses Maxi kasupoeg Dana Wells. Poisi ema Gloria, kes oli ühtlasi tollal Sepultura mänedžer, soovis poja kaotusest üle saamiseks mõneks ajaks ansambliga töö katkestada.

Igor ja ülejäänud bändikaaslased palkasid uue asjaajaja ning see vihastas Max Cavalerat niivõrd, et ta otsustas Sepulturast lahkuda.

1997. aastal pani Max kokku uue grupi - Soulfly. Esimesse koosseisu kuulusid peale bändi juhtfiguuri Maxi Roy "Rata" Mayorga trummidel, Jackson Bandeira kitarril ja Sepultura endine transamees Marcello D. Rapp basskitarril.

Selles koosseisus anti välja kolm albumit: "Soulfly" (1998), "Primitive" (2000) ja "3" (2002). Plaadid jätkasid Sepultura albumi "Roots" liini - temaatika nu-metalist hõimutantsudeni.

Soulfly neljas album "Prophecy" (2004) salvestati sootuks uues koosseisus: kitarril Marc Rizzo, bassil Bobby Burns ja trummidel Joe Nunez.

Max Cavaleva põhjendas koosseisu vahetust sellega, et soovis proovida uut lähenemist.
"Ma pole kunagi soovinud, et Soulfly oleks nagu Metallica, kus on pidevalt samad neli meest," seletas Cavalera. "Igal Soulfly albumil oleme muutnud bändi koosseisu natukene ja arvatavasti nii see jätkub."

Albumit "Dark Ages" (2005) kirjeldasid kriitikud kui Maxi tagasipöördumist thrash/death metal'i radadele. Albumi lugu "Corrosion Creeps" on pühendatud ansambli Death lahkunud liidrile Chuck Schuldinerile.

Mullu 29. juulil ilmus Soulfly kuues stuudioalbum "Conquer", mis jätkab bändile omase tormilise ning hõimujuurtega segatud metal'i pakkumist kuulajatele.

Kontserdil teeb kaasa ka USA grupeering Incite ja üks soojendusesineja.

Piletid Soulfly kontserdile hinnaga alates 395 kroonist on saadaval Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles