Sakslasel kästi saksa keel selgeks õppida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi pass
Šveitsi pass Foto: Wikipedia.org

Šveitsi kodakondsust soovival 70-aastasel sakslasel kästi tagasi kooli minna saksa keelt õppima, kuigi see oli tema emakeel ja ta oskas seda ideaalselt.

Dielsdorfi linn käskis kogu oma elu Šveitsis elanud sakslasel Ulrich Kringil kodakondsuse saamiseks minna saksa keele kursustele, kirjutab Reuters.

Nimelt sätestavad Šveitsi seadused, et kõik selle riigi kodakondsust ja passi taotlevad isikud peavad läbima keelekursused.

Dielsdorfi linna esindaja lisas, et kogu elu Šveitsis elanud, seni Saksamaa kodakondsusega mehele ei tehta selle suhtes järeleandmisi.

Kring esitas selle vastu protesti, et ta peab mitte millegi eest 250 šveitsi franki (2375 krooni) välja käima ja tal pole kursustelt midagi õppida.

Mees pole linnavalitsuselt veel vastust saanud.

Šveitsi 7,5 miljonist elanikust kaks kolmandikku peavad oma emakeeleks saksa keelt. Siiski on paljud tunnistanud, et Saksamaal ja Šveitsis igapäevase kõnekeelena räägitav saksa keel erineb, koolis õpetatav kirjakeel on aga sarnane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles