Liisi Koikson sai filmis peaosa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson.
Liisi Koikson. Foto: Toomas Huik

Lauljanna Liisi Koikson valiti Eesti kõige kallima kohaliku rahastamisega mängufilmi peaosaliseks.

Kuigi lauljannal puudub varasem kogemus, kinnitati ta siiski mängufilmi «Mäss» pearolli, kirjutab Kroonika.

24 miljoni kroonise eelarvega film räägib 1924. aasta detsembriülestõusust ja sellega kaasnevate sündmuste keerisesse sattunud abielupaari läbielamistest.

Liisi Koikson hakkab kehastama lipnik Tanel Rõugu noorukest kaasat Annat.

Koiksoni sõnul pole ta kunagi julgenud teatrikooli astuda, sest kartis ennast lolliks teha.

«Et äkki ma esinen nii halvasti, ja nii nõmedalt, et kõik naeravad. Nüüd olen näitlemisega harjunud. Ja kui midagi tuleb halvemini välja, siis oskan ka ise koos teistega selle üle naerda,» lausus lauljanna.

Koiksoni kinnitusel ta veel ei tea, mis teda filmi tegemisel ees ootab.

«Tean, et filmi tegemisega kaasneb näitlejale palju ootamist, sest valgus ja heli ja kõik muu peab korras olema ja pärast seda konutamist tuleb ennast jälle kokku võtta ja «tulistada». Ma üritan selleks valmis olla,» lausus Koikson.

Uue filmi produtsendi Artur Talviku sõnul oli osatäitjate valimine põhjalik.

«Liisi puhul meeldis meile tema naiselikkus, ilu ja reaktsioonivõime, mis olid loomulikud. Samuti ta diktsiooni puhtus ja täpsus. Tema hääl on võrratu. Liisi hakkab kehastama Anna Rõuku, kes on hiljuti abiellunud lipnik Tanel Rõuguga,» selgitas produtsent.

Filmis, mille lõplikult kinnitamata pealkiri on «Mäss», lööb kaasa Eesti näitlejate kahurvägi. Osadesse on palgatud Ain Lutsepp, Tõnu Kark, Mait Malmsten, Piret Kalda ja veel mitmed teised tähed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles