Ahvikari tappis Delhi aselinnapea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvid
Ahvid Foto: AFP / Scanpix

Indias Delhis tappis ahvikari selle linna aselinnapea.

SS Bajwa nime kandvat meest ründas tema kodus suur ahvikari ja ta sai rõdult kukkudes raske peatrauma, mille tagajärjel suri, kirjutab BBC.

«Delhi aselinnapea püüdis tema kallale tormanud ahve minema lüüa, kuid asjata. Loomad ei lasknud temast lahti,» sõnas mehe lähikonda kuulunud isik.

Delhi on juba pikka aega pidanud üha suurenevate ahvikarjadega võitlust. Lisaks inimeste eluasemetel tungivad ahvid ka valitsusasutustesse ja templitesse, kust nad varastavad süüa ja ründavad inimesi.

Delhi palkas ka ahvipüüdjad, kes need loomad kinni püüaksid ja linnadest kaugel, vabas looduses uuesti lahti laseksid. Kuid siiani on sellest vähe kasu olnud.

Samas keelab hindude religioon ahve vigastada või tappa. Hindude arvates on ahvid ahvi kujutava jumala Hanuma kehastuseks.

Keskkonnaspetsialistide arvates võib Delhi ahviprobleem peituda selles, et inimasulate laienemine ahvide elualale sunnib neid loomi mujalt eluaset otsima ja nii nad jõuavadki inimeste elualadele, suurlinnadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles