Briti kana muutus kukeks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias muutus kana kukeks. Pilt on illustreeriv.
Suurbritannias muutus kana kukeks. Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix
Suurbritannias juhtus kummaline lugu kanaga, kes pärast munasarja vigastamist kahe aasta jooksul kukeks muutus.

Georgina-nimelise kana munasarjavigastus tõi kaasa testosteroonitaseme tõusu tema kehas, mille tagajärjel munasari munandiks muutus, vahendab Digitalspy.

Muutus, mille ilmnemise tõenäosus on üks kümnest tuhandest, tõi kaasa selle, et Georginale kasvas kukehari ning ta hääl muutus nii, et nüüd suudab lind kireda.

«Georgina oli alati suur tüdruk ja enne seda, kui ta kukerolli täitma hakkas, ümbritsesid teda kahe aasta jooksul teised kanad,» sõnas Jane Haworth puuris peetavate kanade heaolu eest võitlevast organisatsioonist Battery Hen Welfare Trust.

«See võttis umbes kaks aastat aega, aga George’il on kukehari ja ta näib palju õnnelikum kui enne,» lisas Haworth. «Minu arvates näeb ta suurepärane välja.»

«Äraandvaks märgiks oli see, et tal olid alati pisut karvased jalad,» lisas Haworth. «Ta ei mune enam ning kireb igal hommikul – see on üsna suur kannapööre.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles