Millist ilma on oodata jaanipäeval? Kas Kuuse-taadi viimane ennustus peab paika?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri Elmar Kuus ehk Kuuse-taat (1932-2017)
Suri Elmar Kuus ehk Kuuse-taat (1932-2017) Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

30. mail lahkus legendaarne ilmaennustaja Elmar Kuus ehk Kuuse-taat. Tema viimaseks ennustuseks jäi saabuv suvi.

Elmar Kuus sündis 1932. aastal Tartumaal.

Esimese ennustuse kirjutas ta 1993. aastal ajalehes Koit. Kuna see osutus õigeks, sai Elmar hoogu juurde ning hakkas regulaarselt ilmaennustusi kirjutama erinevatele väljaannetele. Kokku ilmus Ilma-Taadi ennustusi nii ajalehes kui televiisoris sadu.

Ühes viimases intervjuus rääkis Kuuse-Taat ajalehele «Valgamaalane», et kokku on ta ilma vaadelnud 75 aastat. Ennustusi tehes lähtus mees enda teadmistest ja intuitsioonist.

Kuidas see kõik aga alguse sai, rääkis Elmar Kuus ajalehele «Valgamaalane» antud intervjuus:

«Alguse sai see sellest, et lugema õppisin 2 aasta ja 2 kuu vanuselt ja enne kooli oli vähemalt 50 raamatut läbi loetud,» rääkis legendaarne ilmaennustaja. Elmaril oli isegi meeles geograafiaõpikust leitud sõnad: «Päeva jooksul soojeneb maa kiiremini kui vesi. Vesi on jahedam ja selle suunast puhub tuul maa poole. Öösel maa jahtub, aga vesi püsib soojana ja seega puhub tuul maa poolt mere poole»,» rääkis mees, kes oma ennustusi tegi peamiselt õhuvoolude järgi.

Tema viimaseks ennustuseks jäi 2017 aasta suvi, milles ta lubas sooja vihmata ilma: «Tänavune keskmine temperatuur tuleb kõige kõrgem, soojakraadid võivad jääda +25...30 kraadi vahele,» ennustas Kuuse-taat, kes võrdles tulevat suve 2014 aasta omaga, kui 40 päeva jooksul püsis temperatuur ligi 30 kraadi juures.» vahendab Õhtuleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles