Miks hertsoginna Catherine ei ratsuta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge'i hertsoginna Catherine
Cambridge'i hertsoginna Catherine Foto: ANWAR HUSSEIN/SIPA/ANWAR HUSSEIN/SIPA/Scanpix

Briti kuningliku pere liikmetest enamik, kaasa arvatud 91-aastane kuninganna Elizabeth II ratsutab, kuid hertsoginna Catherine’i ei ole kunagi ratsutamas nähtud.

Cambridge’i hertsoginna abikaasa, prints William, mehevend, prints Harry ja äi, prints Charles mängivad polo, mis samuti nõuab ratsutamist, edastab Daily Mail.

Prints William polo mängimas
Prints William polo mängimas Foto: Adam Holt/REUTERS/Scanpix
Prints Harry polo mängimas
Prints Harry polo mängimas Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Briti meediaallikate teatel on Catherine hobuste suhtes allergiline ja hobuse selga istumine võib talle raske allergilise reaktsiooni tekitada.

Marcia Moody kirjutas raamatu «Kate: A Biography», milles ta selgitab, miks Catherine ei ratsuta.

«Kate ei ratsuta, kuna ta ei ole ratsutama õppinud ja talle ei meeldi hobused, võimalik et tal on ka hobuse naha, higi ja lõhna vastu allergia. Williamile ja Harryle õpetati juba lastena, kuidas ratsutada, nüüd harrastavad nad polot,» seisab raamatus.

Väidetavalt ei soovi hertsoginna ratsutama õppida, kuigi õukonna ratsutamistreenerid on talle seda võimalust pakkunud. Samas aga soovib ta, et lapsed, prints George ja printsess Charlotte õpiksid ratsutama ja hobuseid hooldama, kuna see on kuningliku pere harrastus.

«George on juba hobuse seljas olnud ja talle meeldis see, Charlotte peab natuke vanemaks saama ja siis saab ka tema hobuse selga istuda,» teatas kuningliku pere esindaja.

Briti kuninganna tütar, printsess Anne on tuntud ratsutaja, kes on osalenud mitmel ratsutamisvõistlusel ning kuninganna lapselaps Zara Tindall sai Londoni 2012. aasta olümpiamängudel ratsutamises hõbemedali.

Printsess Anne
Printsess Anne Foto: Royalty/Scanpix
Zara Tindall
Zara Tindall Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix
Briti kuninganna Elizabeth II ratsutamas
Briti kuninganna Elizabeth II ratsutamas Foto: REUTERS FILE PHOTO/REUTERS/Scanpix

Ratsutamisega tegeleb aktiivselt samuti troonipärija, prints Charlesi abikaasa, Cornwalli hertsoginna, kes on Briti tuntud ratsutamisklubi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles