Video! Kaheaastane järjekord, enimmüüdud raamatud - milles seisneb ravija Rene Bürklandi fenomen?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Bürkland on populaarne Hiina meditsiini arst
Rene Bürkland on populaarne Hiina meditsiini arst Foto: Kanal 2 / Radar

Rene Bürkland on populaarne Hiina meditsiini arst, kelle vastuvõtule on järjekord üle kahe aasta. Tema raamatud on tõusnud müügitabelite tippu. Sajad inimesed õpivad tema käest tundma Hiina meditsiini.

Üks, kes Bürklandi käest abi on saanud, on kunstnik Peeter Laurits, kes otsis ravi põievähi vastu. «Rene soovitas loomulikult kõigepealt oma elustiili muutust,» meenutab Laurits. Bürkland soovitas tal jätta maha suitsetamise, teha Qi gongi ehk kuldse kella harjutusi ja andis terve nimekirja ravimtaimi, mida tarbida. «Nii et põhiliselt tema juures olengi taimeraviga ennast järje peale saanud,» kiidab Laurits.

Praegu suure osa oma ajast koolitamisele pühendav Bürkland soovib edendada ka kohalike ravimtaimede tundmist. «Ma näen seda, kui süstematiseeritud on hiina ravimtaimeteraapia ja kui me suudaksime selle teadmise järgi hakata kasutama lääne ravimtaimi, siis me saaks seda kasutusvaldkonda tohutult laiendada ühest küljest ja teisest küljest tohutult spetsifitseerida. Et ühe teatud haiguse puhul, mis sobib, mis ei sobi.»

«Radar» sai harukordse võimaluse jälgida hetke kõige populaarsema tervendaja Rene Bürklandi tegemisi nädala jooksul ning käis varjuna kaasas nii võimlemas kui patsientide vastuvõtul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles