Argo Ader kahtleb poja õnnetuse asjaoludes: seal pidi midagi muud juhtuma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal2 peole saabujad, Argo Ader
Kanal2 peole saabujad, Argo Ader Foto: Karli Saul/Viktor Burkivski

Kulturist Argo Ader, kelle poja Jarmoga juhtus Tais raske liiklusavarii, rääkis «Ringvaatele» õnnetuse asjaoludest ja poja praegusest seisundist.

Jarmo sõitis nädalavahetusel rolleriga vastu betoonist elektriposti, mistõttu lebab ta haiglas koomas ja ei ole hetkel omal hingamisel.

«Poeg töötas Austraalias aasta aega. Nüüd on seal pärlikarpide püüdmise vaheaeg ja ta tuli Taisse tegema  sukeldumiskursusi, et minna sinna tagasi juba sukeldujana. Ta tuligi just sukeldumiskursuselt ja veel viimased tunnid  oli teha, et paberid kätte saada. Mis täpselt juhtus, seda ei oskagi öelda. Ma olen ise töötanud 13 aastat päästeametis ja  hakkasin analüüsima, et mis võis juhtuda. Ma tean, et Jarmo ei ole selline kihutaja ja hulljulge sõitja, vaid ta pigem  kartis neid riske. Sellise sirge tee peal, kus seisab ainult üks elektripost, sinna otsa sõita... See on natuke kaheldav ja  mulle vastu mõistust. Seal pidi midagi muud juhtuma,» ütles Ader.

Hetkel saab Ader pojale hingeliselt abiks olla. 

«Hoian tal seal kätt. Ma ei ole üksi, väike poja on kaasas ja Jarmo ema. Ma arvan, et kui pere on ümberringi, tullakse kiiremini koomast välja ja asi läheb paremaks,» sõnas mees.

Aderi sõnul polnud Jarmol kindlustust ja esimesed kulud on juba päris suured. Tai haigla olevat korralik, ehkki meie omadega seda võrrelda ei anna. Suureks probleemiks on keelebarjäär.

«Päris hästi polegi aru saanud, mis seis Jarmol on. Tänase päeva jooksul tehti viis erinevat operatsiooni tema näos ja ninas. Seal oli kõik paigast ära ja käed lõhki. Tegelikult on päris palju juba tehtud. Ajus oli verejooks, mis küll ise peatus, kuid ei ole veel päris kindel, mis seis seal on. Mu hea sõber doktor Remmelgas ütles, et esimesed kümme päeva on kõige kriitilisemad,» rääkis Ader.

Ader konsulteerib Saksa neuroloogiga, kes tuleb kohale homme hommikul ja vaatab Jarmo üle. Siis selgub täpsemalt, millises seisus noormees on ja mis ees ootab.

«Õnneks Jarmo on minu tüüpi vend. Arstid ütlesid ka, et ta on õnnelik, et ta nii suur ja tugev on. Oleks mõni kõhnem poiss olnud, poleks nii hästi läinud,» märkis Ader.

Aderi jaoks on kõige tähtsam, et poeg koomast välja tuleks: «See on põhiline asi. Vahet ei ole, mis see maksma läheb. Inimesi on nii palju häid. Te ei kujuta ette, kui palju on laekunud erinevaid summasid! Isegi minu treenitav, keda ma igapäevaselt treenin, perekond Vallerid, kandsid 4000 eurot üle. See on meeletu summa.»

Ader lubas, et ta on Tais senikaua, kui saab koos pojaga koju tulla.

Argo Ader rääkis TV3 «Seitsmestele uudistele», et on poja elu päästmise nimel valmis müüki panema kogu oma maise vara. Vaata videot:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles