Pildid ja video: köielkäija Nik Wallenda tegi kaks maailmarekordit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Köielkäija Nik Wallenda püstitas eile USAs Chicagos kaks maailmarekordit, milles ühes olid tal silmad kinni seotud.

35-aastane Wallenda kõndis kahe pilvelõhkuja vahele tõmmatud trossil ühelt hoonelt teisele, edastab Reuters.

Wallenda püstitas esimese rekordi trossi abil, mis oli pandud kaldu ning teise rekordi otse tõmmatud trossil, kuid silmad seotuna.

Guinnessi rekordite raamatu esindaja kinnitas mõlemad rekordid. Wallenda nimel on varasemast mitmeid samalaadseid rekordeid.

Köielkõndija ei kasutanud Chicagos turvavõrku ega –köisi.

Esimesel rekordilisel kõnnil oli terastross ühelt hoonelt teisele kinnitatud 19 kraadise nurga all. Wallenda ei olnud varem kõndinud trossil, mis oli suunatud ülespoole.

Esmalt pidi tross olema 15-kraadise nurga all, kuid viimasel hetkel ilmast tingituna suurendati nurgakraadi.

Trossil käimise ajal oli Chicagos õhutemperatuur vaid paar kraadi üle nulli ning tuul puhus umbes kümme meetrit sekundis.

Wallenda esimene kõnd oli 138 meetri pikkune ning kõrgeim koht oli 204 meetri juures. Silmad seotuna kõnd oli 29 meetri pikkune ning see toimus 170 meetri kõrgusel.

Esimene kõnd kestis natuke vähem kui seitse minutit ning teine natuke üle ühe minuti.

Telekanal Discovery Channel kandis trossilkõnnid üle kümnesekundilise viivitusega. Chicago politsei andmetel jälgis rekordite püstitamist umbes 50 000 inimest.

Wallenda on varem kõndinud trossil üle Grand Canyoni ja Niagara joa. Tavaliselt ei kasuta mees julgestusvahendeid. Niagara juga oli erand, sest Kanada ja USA võimud ei lubanud tal seda ilma julgestusköieta ületada.

Wallenda peres on palju akrobaate ja köielkäijaid. Nik Wallenda vanavanaisa Karl Wallenda hukkus 1978. aastal kukkudes trossilt alla teleülekande ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles