Video! Eestlanna Imbi teenib Hiinas luksuslikku palka

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
38-aastane tallinlane Imbi Sarv töötab Pekingi ühe lukshotelli konverentsi müügidirektorina
38-aastane tallinlane Imbi Sarv töötab Pekingi ühe lukshotelli konverentsi müügidirektorina Foto: TV3

Hiina on kolosaalne riik. Tegemist on maailma rahvarohkeima riigiga. Hiinas elab 1,3 miljardit inimest. See tähendab, et iga eestlase kohta on tuhat hiinlast. Pealinnas Pekingis elab üle 21 miljoni inimese. Peking on olnud alati riigi hariduse, poliitika ja kultuuri keskpunkt. Linna südames on tunda küll ajaloo hõngu, kuid seal kõrguvad ka grandioossed pilvelõhkujad. Ühes nendest töötab ka tegus eestlanna Imbi.

38-aastane Imbi läks Pekingisse tööle eelmisel aastal. Ta töötab 64ndal korrusel töötavas luksusliku hotelli konverentsikeskuses müügidirektorina ning teenib kuus 3000-5000 eurot. Hiinasse innustas naist minema mõte õppida paremini tundma teisest rahvusest kliente, vahendab «Seitsmesed uudised».

Imbi Sarv: Ma arvan, et Aasia riikides on see luksuslikus ja personaalne teenindus üks samm edasi. Siin on külalislahkus ja teeninduskultuur hoopis midagi teist, kui Eestis. Ja sellest on hästi kihvt osa saada. 

Ka Hiina töökultuur erineb Eesti omast. Kuigi eestlased on Euroopas tuntud, kui ühed suurimad töörügajad, siis hiinlastele jääme kõvasti alla. Näiteks on täiesti tavaline, et kontorites kestab tööpäev 12 tundi.

Arvan, et Hiinas on tähtis see, et mida kauem sa töötad, siis sellega sa näitad kui palju sa firmasse tegelikult panustad. Loomulikult on ka palju teha, aga vahel saaks ikkagi mõned asjad lükata ka homsesse, aga hiinlane ei tee seda.

Ja kui ülemus ikka ütleb, et tule nädalavahetusel ka tööle, siis üldjuhul keegi vastu ei vaidle, sest sa tead, et sul on seljataga keegi teine, kes võib sinu töökoha endale saada.

Imbit pikad päevad ei heiduta ja selle eest saab ta enda sõnul ka õiglast palka ehk 3000 - 5000 eurot kuus.

Ta jutustab muigega, kuidas kommunistliku riigi põhitõed hakkavad tugevalt silma ka ülemuse ja alluvate vahelistes suhetes.

Imbi: Kõik austavad ülemust. Kui suur juht ikka ütleb midagi, siis kõik kuulavad ja kui midagi ei ole hästi, siis suur juht ütleb kurjasti või karjub.

Kõige hirmutavam oli alguses ka hiina keele õppimine, kuid nüüd õpin seda usinalt ja maadlen igapäevaselt hieroglüüfidega.

Mõningatest vahejuhtumitest hoolimata on hiinlased ülimalt sõbralikud. Eestlaste jaoks on võib-olla harjumatud nende söömiskombed ja muidugi tänaval rögastamine. Ja omaette huumor on ka hiinlased ja alkohol.

Vaata intervjuud Hiinas resideeriva Imbiga juba täna õhtul Seitsmestes uudistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles