Lennureisijate vahel tekkis «põlvekaitse» tõttu kaklus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Airlines lennuk
United Airlines lennuk Foto: SCANPIX

USA lennufirma United Airlines lennul Newarkist Denverisse tekkis kahe reisija vahel kaklus, kuna ühele neist ei meeldinud, et teine tahtis panna oma tooli langetatud asendisse.

Lennuk pidi kakelnud reisijate tõttu Chicagos vahemaandumise tegema, edastab BBC.

Meesreisija takistas naisreisijat tooli langetamast teatud asendisse. Intsident leidis aset lennuki luksturistiklassis, kus reisjatel on jalgade jaoks lisaruumi kümme sentimeetrit.

Politsei uurib juhtumit.

Kahe reisija vaheline tüli sai alguse kui 12 rea keskel istunud mees kasutas niinimetatud põlvekaitset (Knee Defender), et tema ees olnud naine ei saaks oma tooli niiöelda magamisasendisse panna. Mees kasutas samal ajal sülearvutit.

Stjuardess palus mehel takistaja eemaldada, kuid mees ei teinud seda. Naine tõusis siis püsti ja viskas mehele klaasitäie vett näkku.

Meeskond langetas intsidendi tõttu otsuse teha vahemaandumine Chicagos, kus kaklejad anti üle politseile.

USA seaduse kohaselt saab neid karistada avalikku korra rikkumise eest.

Politsei sõnul ei olnud siiski tegemist juhtumiga, mis oleks lennuohutust rikkunud.

USA lennundusameti teatel saavad lennufirmad ise otsustada, kas lubavad kasutada lendudel niinimetatud põlvekaitseid, mis ei võimalda selle kasutaja ees istujal tooli langetatud asendisse panna.

USA suuremad lennufirmad, kaasa arvatud United Airlines on selle kasutamise keelanud.

Knee Defenderi leiutaja Ira Goldmani sõnul tuleks lennureisijatel olla kaasreisjate suhtes viisakad ning öelda nende ees istujatele, et nad kasutavad seda abivahendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles