Skandaalne miljonär Kim Dotcom andis välja albumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Dotcom
Kim Dotcom Foto: SCANPIX

Failijagamiskeskkonna Megaupload looja, skandaalne Soome-Saksa miljonär Kim Dotcom andis täna välja albumi, millel on tema enda loodud elektrooniline muusika.

Uus-Meremaal Coatesville`is elav Dotcom saab homme 40-aastaseks, edastab iltasanomat.fi.

Ta tahtis korraldada 25 000 inimesele Party Party nimelise peo. See tuli aga Uus-Meremaal kehtiva seaduse tõttu ära jätta. Nimelt rajas Dotcom Internet Party partei, mis pürgib Uus-Meremaa parlamenti novembris toimuvatel valimistel.

Valimisseaduse kohaselt ei saa valijaid mõjutada, pakkudes neile meelelahutust, süüa ja juua.

Täna avaldatud plaat kannab nime «Good Times». Sellel esineb rida Uus-Meremaa artiste, kaasatud on ka Dotcomi naine Mona.

Dotcom sõnas, et tegi selle tantsumuusikaalbumi aja viitmiseks, kuna ta ei saa reisida välismaale.

«Hakkasin arvuti abil muusikat tegema, kui olin 12-aastane. Olen jätkanud muusikaga kuni siiani. Kui sain võimaluse minna stuudiosse koos professionaalidega, ei suutnud ma vastu panna,» lausus Dotcom esinedes Uus-Meremaa The Edge raadiosaates.

Megauploadi abil rikastunud Dotcom peab võitlust, et teda Uus-Meremaalt USAle välja ei antaks. Ta on vabaduses kautsjoni vastu.

«Olen kuldses puuris. Ma ei saa reisida. Mulle kehtestatu kohaselt pean oma liikumistest politseile teada andma igal nädalal. Minu väljaandmine on alles käsitlemisel,» lausus Dotcom.

USA sõnul rikkus Megaupload õigusi ning sai oma ebaseadusliku tegevusega sadu miljoneid dollareid.

Dotocom eitab, et ta oleks tegelenud millegi kriminaalsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles