Tahad last saada? Söö rooskapsast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooskapsas
Rooskapsas Foto: Wikipedia.org

Paljudele ei maitse rooskapsas, kuna seda peetakse üsna maitsetuks köögiviljaks.

Hiljutine uuring aga näitas, et paarid, kes soovivad last saada, peaks rooskapsast sööma, edastab Daily Mail.

Suurbritannias tehtud uuringu kohaselt leiab üheksa protsenti viljastamistest aset jõulude ja uue aasta alguse perioodil, seega on detsember kõige viljakam kuu.

Sellele aitavad kaasa peomeeleolu ja alkoholi tarbimine.

Londoni Harley Streeti viljakuskliiniku toitumisterapeudi Neema Savvidesi sõnul mängiv viljastumise juures suurt rolli ka rooskapsa söömine.

«Seda võib uskuda või mitte, kuid rooskapsas aitab kaasa viljakusele ja rasestumisele. Rooskapsast peaksid sööma nii naised kui mehed,» sõnas ekspert.

Ta lisas, et selles köögiviljas on palju vitamiine, mis aitavad kaasa spermatosoidide arvu suurenemisele ning aitavad naistel emakas tekkida viljastumiseks sobiva toitainete rikka keskkonna, kus spermatosoidil on paremad šansid ellu jääda.

«Rooskapsast aitab ennetada ka raseduse katkemist ja sünnidefektide teket,» nentis Savvides.

Rooskapsas sisaldub diindolüülmetaani, mis hoiab naiste organismis tasakaalus hormoon östrogeeni ning saada lahti liigestest ainetest. Kõik see tõstab samuti viljakust.

Samuti kahandab see köögivili kolesterooli taset ning tal on põletikuvastased omadused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles