Tõnis Mägi: kui inimene otsib jumalat, peaks ta vaatama eelkõige enda sisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise ees: Tõnis Mägi on end juba ammu ka suurepärase näitlejana tõestanud. Just nimelt tõestanud, sest looja peab seda tegema kogu elu. Oma sünnipäevakuul novembris saab teda näha ooperi «Rehepapp» nimiosas.
Vanemuise ees: Tõnis Mägi on end juba ammu ka suurepärase näitlejana tõestanud. Just nimelt tõestanud, sest looja peab seda tegema kogu elu. Oma sünnipäevakuul novembris saab teda näha ooperi «Rehepapp» nimiosas. Foto: Toomas Huik

Täna 65-aastaseks saav vanameister Tõnis Mägi räägib filosoofilises võtmes loomingust ja jumalast.

Legendaarne muusik Tõnis Mägi teab, et inimene on ise tegelikult väga vägev tegelane, vahendab Õhtuleht.

«Kui inimene otsib jumalat, peaks ta vaatama eelkõige enda sisse ja alles siis taevasse,» räägib andekas muusik, et ka tema on enda seest leidnud jumala.

Kui Tõnis Mägi sattus hiljuti raadiost Bachi kuulma, viis see ta mõtted sellele, et ka loomingus on midagi jumalikku: «Sama asi on kujutavas kunstis: üks pilt lummab, tema kõrval olev peaaegu samasugune pilt aga millegipärast ei lumma. Seal peab olema sees mingi energeetiline asi, mida ei oska sõnadega kirjeldada,» lisab Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles