Radovan Karadžići lemmikrestorani seinal oli tema pilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radovan Karadžić alias Dragan Dabic 2008. aastal
Radovan Karadžić alias Dragan Dabic 2008. aastal Foto: AP / Scanpix

Sellel nädalal tabatud  sõjakurjategijast Bosnia serblaste kunagisel liidril Radovan Karadžićil oli Belgradis oma lemmikrestoran, mida ta valenime all tihti külastas.

Üks põhjus, miks sõjaroimar «Hullumaja» nime kandva restorani valis, oli sisustus, kirjutab AFP.

Nimelt oli selle restorani seinal pilt temast endast ja Ratko Mladicist – Bosnia sõja kahest julmast juhist.

Nende kõrval leidus aga ka pilt Serbia ja Jugoslaavia endisest presidendist Slobodan Milosevicist.

Portreedest võib järeldada, et restorani põhiklientideks olid eelkõige rahvuslikult meelestatud serblased.

Belgradis asuva restorani omaniku Misko Kovijanic sõnul on ta uhke selle üle, et nii kuulus mees tema restorani eelistas.

«Olen väga uhke selle üle, et ta oli minu restorani klient ja mul on kahju, et ta arreteeriti,» lausus Kovijanic.

Restoraniomanik meenutas, et doktor Dragan Dabici nime kasutanud Radovan Karadžić eelistas toidu kõrvale eelkõige punast veini mekkida.

Radovan Karadžić on Bosnia serblasest endine poliitik, luuletaja ja psühhiaater, Serblaste Vabariigi president 7. aprillist 1992 kuni 19. juulini 1996. Oli 1996. aastast alates rahvusvaheliselt tagaotsitav süüdistatuna sõjakuritegudes ja genotsiidis Bosnia sõja ajal. Tema juhtimisel viidi läbi etnilist puhastust Bosnias.

Karadžicit süüdistatakse genotsiidis, sõjakuritegudes, inimsusvastastes ja muudes kuritegudes, mille hulgas on 12 000 inimese hukkumine Sarajevo pommitamises, ligi 8000 meessoost Bosnia moslemi tapmise organiseerimine Srebrenicas, kohalike bosnialastest ja horvaatidest poliitikute ja intellektuaalide tapmiskäsu andmine, tsiviilisikute küüditamine ning kodude, ärihoonete ja pühapaikade purustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles