Psühholoog: sõbrapäev võib depressiooni süvendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev süngete mõtete heietamine tekitab põhjendamatut ärevust.
Pidev süngete mõtete heietamine tekitab põhjendamatut ärevust. Foto: images.com

Austraalia psühholoogi Meg Smithi sõnul võib sõbrapäev depressiooni alla kannatajatel seda seisundit süvendada.

Smithi kinnitusel kasvab pärast sõbrapäeva psühholoogidelt ja psühhiaatritelt abi otsijate hulk, vahendab newkerala.com.

«Sõbrapäeva tähistamine on populaarseks muutunud ja inimesed, kes sellel päeval kingitusi või häid soove ei saa, tunnevad ennast kõrvale tõrjutuna. Eriti võivad ohtu sattuda rasket depressiooni põdejad,» selgitas psühholoog.

Ta lisas, et tihtipeale peavad need inimesed ennast väheatraktiivseks ega suuda märgata  kaaslaste vajadusi ning seda, kuidas nende haigusest tingitud hoiak suhteid mõjutab.

«Eriliseks riskirühmaks on need, kes on hiljuti oma abikaasa või partneri kaotanud või lahku läinud. Nende emotsionaalne tasakaal on paigast ja nad ei otsi õigel ajal abi. Sõpruse ja suhetega seotud tähtpäevad, nagu sõbrapäev, võivad nende vaimsele tervisele ebasoovitavat mõju avaldada,» lisas Smith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles