Galerii: Rio karneval kompab hea maitse piire

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diskussiooni tekitanud Viradouro sambakooli lavakujundus
Diskussiooni tekitanud Viradouro sambakooli lavakujundus Foto: Reuters / Scanpix

Brasiilias Rio de Janeiros igal aastal toimuv karneval kompab hea maitse piire ja on käivitanud laiaulatusliku diskussiooni tantsijate ja esinemislavade stiilist või pigem nende puudumisest.

Diskussiooni all pole siiski peaaegu riieteta naised, vaid maitsevääratused, kirjutab  AFP.

Nii näiteks sattus kriitikatule alla lavakaunistus, mis kujutas kahte kätt hoidmas verist hiigelimikut kui ka ära keelatud holokausti teemaline lava.

Diskussiooni põhjustajaks oli Unidos do Viradouro sambakool, mis soovis sel aastal midagi uut katsetada.

Selle kunstiline juht Paulo Barros lasi valmistada rongkäigu jaoks lava, kus luukeresid meenutavad holokausti ohvrid tantsivad Hitlerit kujutava tantsija ümber. Barrosi sõnul soovis ta sellega hoiatada holokaustijulmuste kordumise eest.

Barrosi sõnum ei jõudnud karnevali korraldajatele ja kohalikele juutidele kohale ning see lava keelati lõpuks. Unidos do Viradouro sambakooli kunstiline juht ei lasknud sellest ennast häirida ja asendas esialgse kava uuega, kus olid liikumatud tantsijad, kelle suu oli kinni seotud.

Sellega Barrosi juhitud sambakooli probleemid ei lõppenud. Neil oli veel üks lava, kus oli kujutatud ülisuuri käsi verist imikut hoidmas. Lava ümber aga keerlesid tantsijad, kes kujutasid ilma peadeta inimesi. See kava läks siiski läbi.

Unidos de Viradouro show polnud siiski ainult julmus ja veri, vaid vaatamiseks pakuti näiteks ka lumelaudureid ja freestyle`i harrastajaid.

Kriitikute sõnul oli veel teisigi maitsevääratusi, mida järgmistel aastatel tuleks kas keelata või ennetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles