Alen Veziko & Arktika “Klaasist maja”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alen Veziko & Arktika “Klaasist maja”.
Alen Veziko & Arktika “Klaasist maja”. Foto: Plaadi esikaas

Noor eesti laulja Alen Veziko on muusikaäris juba vana tegija. 2001. aastal esines Veziko Tallinnas Tarmo Pihlapi mälestuskontserdil ja samal aastal salvestas nooruk stuudios oma esimesed lood.

Heliloominguga tõsisemalt tegeleb Alen alates 16. eluaastast ja praeguseks on kirjutanud ligi poolsada laulu.

Eesti raadiotesse jõudis esimene laul 2003. aasta kevadel, kui salvestati lugu "5 a.m.", mida mõni raadiojaam mängib siiani.

2003. aasta sügisel salvestati lugu "Tuleingel" mis figureeris raadiote edetabelites ja mida hiljem esitati telesaates "Hoia ja keela". 2004 avaldati järgmine singel "7 miili", mida võib pidada nendest kolmest vaieldamatult kõige edukamaks.

Hiljem osales Veziko ansamblis Repriis ja tegi koostööd ansambliga Fix.

Tänavu koos ansambliga Arktika ilmunud "Klaasist maja" on Veziko debüütalbum, mis koondab endas noormehe viimase kaheksa aasta tegemised.

Alen ütleb plaadiümbrisel, et talle meeldib luua muusikas pilte, otsida tekstilisi kujundeid ja laulda asjadest, mis on ühel või teisel eluhetkel olulised.

"Klaasist maja" on lüüriline ja romantiline rokialbum: ilusad helisevad kitarri-sound'id, kerge biit, mahe hääl ja kõrvu hellitav lüürika. Kahtlemata rohkem "naistekas" kui "meestekas". Romantikamuusika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles