Rannap esitleb koos Mihkel Mattiseniga Kadrioru pargis uut plaati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap ja Mihkel Mattisen
Rein Rannap ja Mihkel Mattisen Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Duo Rannap-Mattisen esitleb debüütplaati «2ÜHEL» 3. augustil Kadrioru pargi lilleaias.

Helikandjal kõlab Rannapi uus muusika neljale käele ühel klaveril. Tegemist on cross-over stiilis muusikaga: esituskoosseis on klassikaline, kuid helikeel lähtub pigem pop-muusikast.

Klaveriduo tõi kokku muusikute sarnane tagapõhi: olles küll klassikalise pianisti haridusega, on mõlemad olnud sama tegusad ka popmuusikas ja seda nii esineja kui heliloojana.

«2010. aasta kontserttuuri «Klaver tuleb külla» ette valmistades murdsin pead, millega üllatada publikut seekord ja tekkiski idee mängida ühel klaveril kahekesi. Kuigi tuuril mängisime ka klassikalist repertuaari, on algusest peale olnud sooviks esitada just omaloodud laule ja seadeid,» räägib Rannap.

Täna mängibki duo ainult originaalrepertuaari. Põhiline helilooja on Rannap, kellelt kuuleb plaadil 11 pala. Lisaks leiab heliplaadilt ka Mattiseni esimese klassikalises žanris loodud heliteose «Perpetuum Mobile».

«Rõõm muusikast ongi see, mida me tahaksime kuulajatega sel suvel Kadrioru pargis jagada. Rõõm koos mängimisest, heast muusikast, heast klaverist ja ilusast kohast,» on muusikute sõnum kuulajatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles