Tallinna Merepäevadel näeb vedurlaevade tantsušõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost / Youtube.com

Aastase pausi järel on Tallinna Merepäevadel tagasi spetsiaalselt selleks puhuks lavastatud harukordne vedurlaevade tantsuetendus.

Tallinna Sadama kruiisialal toimuvale vaatemängule järgneb politsei- ja piirivalveameti helikopteri demonstratsioonesinemine.
Tänavu esitlevad vedurlaevade manööverdusoskusi merendusettevõtte Alfons Håkans OÜ kaks puksiiri, 34-meetrised Pallas ja Helios. Raudne tantsupaar astub publiku ette reedel, 13. juulil kell 19 Tallinna Sadama kruiisialal. «Suuri kaubalaevu sadamatesse pukseerivate vedurlaevade sünkroonne liikumapanek on tehniliselt küllaltki keerukas ettevõtmine, kuid kaptenid lubavad, et annavad merepäevalistele meeldejääva etenduse,» sõnas Alfons Håkans OÜ esindaja Urmas Sall. Ettevõte on spetsialiseerunud pukseerimis-, jäämurde-, ja meretranspordi teenuste pakkumisele Eesti ja Soome sadamates ning merel.

Paarikümneminutilisele viguršõule järgneb politsei- ja piirivalveameti helikopteri AW139 vaatemänguline demonstratsioonesinemine. Lisaks merepäästele kasutatakse kopterit näiteks otsingu- ja päästetegevuseks maismaal, julgestuslendudeks, metsakustutus- ning tõstetöödeks. Tosin inimest mahutava kopteriga on võimalik Tallinna Sadama kruiisialal lähemalt tutvuda juba enne laevade tantsušõud alates kella 18.

Tallinna Sadama kruiisialale pääseb reedel, 13. juulil alates kella 18 Logi tänavast.
Lennuetenduse järel on kõik pealtvaatajad oodatud merepäevade pealava ette Tallinna Reisisadamas. Merepäevade suur avakontsert koos Jarek Kasari, Vaiko Epliku, Jaan Pehki ja Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga algab reedel, 13. juulil kell 20.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles