Galerii: täna esilinastub ulmepõnevik «I Am Legend» («Ma olen legend»)

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «I Am Legend» («Ma olen legend»)
Kaader filmist «I Am Legend» («Ma olen legend») Foto: outnow.ch

Alates tänasest on võimalik Eesti kinos näha Ameerika kassahitti «I Am Legend» («Ma olen legend»), mis on Richard Mathesoni romaani ainetel valminud ulmepõnevik.

Robert Neville (Will Smith) on andekas teadlane, kuid isegi tema ei suutnud peatada kohutavat viirust, mis oli pidurdamatu, ravimatu ja mis kõige hullem, inimeste endi loodud.

Mingil põhjusel selle haiguse suhtes immuunne Neville on veetnud viimased kolm aastat New Yorgi varemetes, saates iga päev välja raadiosignaali, lootuses leida teisigi ellujäänuid.

Ent ta ei ole üksi. Katku muteerunud ohvrid peidavad end pimeduses, jälgides Neville’i iga sammu ning oodates, millal ta teeb saatusliku vea.

Mees, kes võib olla inimkonna viimne lootus, aga jätkab katseid eesmärgiga leida vastumürk, kasutades lähtematerjalina omaenda immuunset verd. Kuid ta teab, et ta on vähemuses ning et aega on jäänud üha vähem.

Filmi lavastajaks on Francis Lawrence. Lisaks Will Smithile teevad kaasa Alice Braga, Salli Richardson, Paradox Pollack jt.

Sama romaani varasemad ekraniseeringud on «The Last Man on Earth» (1964) ja «The Omega Man» (1971).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles