Kas Eestit juhib tõesti kari lollpäid?

, Kanal 2 "Krimi" saatejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Kaas.
Imre Kaas. Foto: Kanal 2

Läbi kummaliste juhuste sattusin sel aastal ajakirja Kroonika seksikate peole. No teate küll, see on see ühisjooming, kuhu kogunevad Eesti staarid ja staarikesed ning siis nende seast kaks kõige seksikamat välja valitakse.

Samal ajal kui ülejäänud Eestis otsitakse praegu seda kõige tõhusamat ellujäämisretsepti, ei peegeldunud vähemalt nende inimeste nägudelt küll vähimatki märki sellest, et asjad kuidagi käest ära oleksid.

Aga on. Rahandusminister Ivari Padar näiteks kannab pintsakutaskus barankasid, mida stressi maandamiseks krõbistada. Eelarve kärpimiskõneluste juures läks neid vist lausa kottide kaupa ...

Kuid vaatamata magamata öödele ja opositsiooni lootustele, sai negatiivne lisaeelarve siiski valmis. Kerge ei saa olema mitte kellelgi. Ja tahaksingi seetõttu teie tähelepanu juhtida ühele olulisele ja ohtlikule momendile.

Ajaloost on teada, et ideoloogiatest nakatuvad vaid nõrgad inimesed. Nõrgaks muutuvad inimesed aga just rasketel hetkedel, olgu sellel siis majanduslikud või isiklikud põhjused. Igal juhul on praegune kontrollimatu ja ettearvamatu majanduslangus viinud ühiskonna tasakaalust välja.

Neid teadmatuses inimesi aga "pommitatakse" pea igapäevaselt tohutu infovooga, sooviga niigi segaduses inimesi veelgi suuremasse segadusse viia.

Toon näiteks mõne pealkirja möödunud nädala pressiteadetelt:

"Toobal: Eelarve-tsirkus jätkub täistuuridel"

"Savisaar: Ansip lörtsib sõna „poliitik""

"Vitsut: Reformierakond petab linnakodanikke"

"Kesknoored: Reformierakonna "armastust" ei ole keegi ära teeninud"

"Eakad loodavad Savisaare peale"

Kokkuvõtvalt olevat kõiges süüdi peaminister Andrus Ansip, Reformierakond olevat tõeline Eesti "kurjuse telg" ning ainus päästeingel on praegu Edgar Savisaar ise.

Muide, uskumatult suur hulk inimesi usubki seda! Näiteks kohtusin mõni aeg tagasi Paldiskis ühe naispensionäriga, kes jäi vahele elektrivargusega.

Kui tal elekter lõpuks välja lülitati, karjus ta nuttes üle väljaku: "Ainult Savisaar saab veel aidata!"

Säärane messiase loomine meenutab mulle vägisi samalaadseid hetki maailma ajaloost. Kuid paraku pole need hetked seotud ei demokraatia ega ühegi teise nauditava ühiskonnakorraldusega.

Seega tasuks praegusel ajal igasuguste loosungite uskumisega ettevaatlik olla. Valitsuses ei istu siiski kari lollpäid, vaid inimesed, kes püüdsid leida Eestile kõige valutumat varianti.

Võib-olla oleks mõni teine erakond seda teisiti teinud, kuid praegu on võimul just nemad. Ja vaid aeg näitab, kas need otsused olid õiged.

Mina olen igatahes kindel: kui me juba okupatsiooniõudused üle elasime, mis see üks majanduskriis ikka ära ei ole. Eestlane on ju visa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles