Naiskolleegidega flirtivad mehed on tööst tüdinenud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskolleegidega flirtivad mehed on tööst tüdinenud
Naiskolleegidega flirtivad mehed on tööst tüdinenud Foto: SCANPIX

Briti Surrey ülikooli psühholoogide sõnul hakkavad mehed tööl naiskolleegidega flirtima siis, kui nad on tööst tüdinenud.

200 mehega tehtud uuring paljastas, et flirtivad mehed ei pruugi oma tööga rahul olla ning neil meestel on keskmisest madalam emotsionaalne intelligentsus, edastab The Telegraph.

Ühes varasemas uuringus väideti, et tööl flirtivad naised on oma tööga rohkem rahul, kuid nüüd uuringu teinute sõnul ei pruugi see paika pidada.

«Varasemad väited, nagu muudaks flirt töökeskkonna paremaks, paneks rohkem pingutama ning tooks ametikõrgenduse, ei vasta tõele,» tõdesid psühholoogid.

«Avastasime, et flirt pigem segab töötamist ning mehed, kes on töökohas agarad flirtijad, on oma tööga vähe rahul. See ei vasta tõele, et kõrgemale positsioonile saab jõuda flirtides,» nentisid uurijad.

Teadlased tegid teise uuringu, milles uuriti, kas mehed, kes tööl sageli flirdivad on teistest erinevad.

Leiti, et pidevalt flirtivatel meestel jääb emotsionaalsest intelligentsusest vajaka. See tähendab seda, et neil meestel puudub teiste inimeste tunnetest arusaamine ja  nad ei kontrolli enda tundeid.

«Need mehed ei suuda oma impulsse kontrollida  ning ka kaaluda seda, kas nende käitumine teatud keskkonnas on sobiv,» sõnasid psühholoogid.

Uurijad ei saanud siiski täpset vastust, miks flirtivad mehed on oma tööga vähem rahul. Üks selgitus võib olla, et nad on oma tööst tüdinenud ning otsivad, mis seda asendaks.

«Flirtimisega ei ole võimalik karjääri edendada. Samuti ei ole töökeskkonnas flirt eriti sobiv. Mõnel puhul võib see lausa kahjulik olla ning karjäärišansid rikkuda,» selgitati.

Uurijate sõnul on flirdis suur kogus romantikat. Flirti kasutatakse tavaelus abi palumiseks ja suhete edendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles